Lalošević osudio napad na sportiste: Atletski praznik narušili napasnici, očekujemo reakciju nadležnih

"Uz želju da se mlade Sarajlije oporave brzo, očekujemo ih na velikom Prvomajskom atletskom mitingu u Baru, gdje su i minulih godina uspješno učestvovali", kazao je Lalošević

14066 pregleda 65 reakcija 15 komentar(a)
Lalošević, Foto: Vlada Crne Gore
Lalošević, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević saopštio je da su atletski praznik u Baru u koji je došlo više desetina atletičara iz regiona, narušili napasnici koji su napadom na mlade atletičare pokušali da iskrive sliku pravih domaćina.

To je kazao povodom napada na dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo u barskom naselju Šušanj.

"To nije ni Bar, ni Crna Gora. Očekujemo reakciju nadležnih institucija", navodi se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

"Uz želju da se mlade Sarajlije oporave brzo, očekujemo ih na velikom Prvomajskom atletskom mitingu u Baru, gdje su i minulih godina uspješno učestvovali", zaključio je Lalošević.

Grupa mladića u Baru fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Čeitir maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na njih.

Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Bonus video: