NVO Vršnjak: Nastavlja se vršenje nasilja, jer se po pitanju njegovog suzbijanja ne čini ništa

"Javno se izvinjavamo dječacima koji su bili žrtve nasilja i huliganstva u Baru, a vjerujemo da im se izvinjava i da se postupka grupe nasilnika stidi svaki čestiti građanin Crne Gore, odgajan u dugu predaka - da bude dobar domaćin i dobar prijatelj svim dobronamjernim ljudima"

8370 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ohrabreni nasilnici nastavljaju da vrše nasilje, bez straha od kazne, jer svjedoče tome da se po pitanju suzbijanja nasilja ne čini ništa, a upravo odsustvo reakcije nadležnih sada može da im bude izgovor.

To su nakon poslednjeg incidenta u Baru saopštili iz Nevladine organizacije "Vršnjak", upućujući javno izvinjenje i podršku pretučenim atletičarima iz Sarajeva i njihovim porodicama.

"Javno se izvinjavamo dječacima koji su bili žrtve nasilja i huliganstva u Baru, a vjerujemo da im se izvinjava i da se postupka grupe nasilnika stidi svaki čestiti građanin Crne Gore, odgajan u dugu predaka - da bude dobar domaćin i dobar prijatelj svim dobronamjernim ljudima", kazali su iz te NVO.

Povezani članci

17. April 2023.

Uhapšen peti napadač na atletičare iz Sarajeva

U saopštenju dostavljenom Vijestima oni ističu da je žalosno što su dvojica mladih sportista preživjela.

"Crna Gora ne vaspitava i ne njeguje nasilnike, naprotiv, većinska Crna Gora djecu i omladinu uči da budu kao njihovi preci, koji su znali da je čojstvo sačuvati drugog od sebe. Ono što se dogodilo u Baru neprihvatljivo je ponašanje i ne smije se više tolerisati.Ne smijemo prećutno aminovati odluke tužilaca da ne hapsi nasilnike, naročito one koji su u godinama kada su krivično odgovorni", poručili su iz te NVO.

Oni ističu da odluka tužilaštva - da četvoricu nasilnika iz Bara goni u redovnom postupku, te delinkvente ohrabruje da i sledeći put napadnu nekog.

"Možda već danas, ili sjutra. Blagim reakcijama, ili čak nikakvim, ohrabrujemo ih da nastave sa nasiljem. Ukoliko ne želimo svakodnevno da svjedočimo slomljenim glavama djece, psihičkom zlostavljanju i nasilju svake vrste, moramo stati na kraj praksi koja im daje vjetar u leđa. Kao i uvijek, odgovornost je na svima nama, a znamo da gdje ima volje ima i načina", istakli su iz "Vršnjaka".

Bonus video: