Adžić: Sprečavanje vršnjačkog nasilja prioritet u narednom periodu

"Povrijeđenim sportistima želim brz oporavak, u nadi da će Crnu Goru posmatrati kroz neke ljepše momente i bolje ljude, kakvih je zasigurno mnogo više nego izgrednika koji narušavaju sliku o našoj zemlji"

12527 pregleda 249 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Događaj iz Bara, kao i niz drugih kojima svjedočimo ovih dana, opominju nas da dodatno moramo raditi na sprečavanju vršnjačkog nasilja, što će biti naš prioritet u narednom periodu, poručio je ministar unutrašnji poslova Filip Adžić.

Grupa mladića u Baru prije dvije noći fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme. Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru. Jednom od njih konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Adžić kaže da napad na sportiste AK Sarajevo u Baru, koji je opravdano izazvao veliku pažnju javnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u Bosni i Hercegovini, nije stvarni pokazatalj gostoprimljivog naroda u Crnoj Gori u koju je svaki dobronamjerni građanin dobrodošao.

"Povrijeđenim sportistima želim brz oporavak, u nadi da će Crnu Goru posmatrati kroz neke ljepše momente i bolje ljude, kakvih je zasigurno mnogo više nego izgrednika koji narušavaju sliku o našoj zemlji", kaže on.

Dodaje da je Uprava policije preduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja, te su identifikovna četiri maloljetna lica iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja, a sinoć je identifikovan i peti učesnik incidenta koji je lišen slobode i on će danas biti saslušan.

"Sa događajem je upoznat tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv maloljetnika biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda", zaključio je Adžić.

Bonus video: