DNP: Bar prihvata sve ljude punog srca, napad na maloljetnike ne smije biti slika tog mirnog, gostoprimljivog grada

"Niko nema pravo da brutalnim ponašanjem narušava ugled ne samo Bara, nego i cijele Crne Gore, u kojoj i domaći i svi gosti treba da se osjećaju kao u svojoj zajedničkoj kući", navodi se u saopštenju

4342 pregleda 8 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock

Demokratska narodna partija je saopštila da je Bar bio i ostao prepoznat kao grad dobrih ljudi, spremnih da srdačno prihvate i ugoste sve one koji vole taj grad dolazeći puna srca, te da napad na dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo, ni u kom slučaju nije, niti smije predstavljati sliku tog mirnog i gostoprimljivog grada.

"Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje brutalno ponašanje grupice maloljetnika, koji su u Baru fizički napali dvojicu mladih sportista iz BiH, i jednom od njih pritom nanijeli i povrede zbog kojih će morati biti podvrgnut operativnom zahvatu", ističe se u saopštenju Demokratske narodne partije (DNP).

Ističu da su uvjereni da ovaj incident nije imao bilo kakav nacionalni ili vjerski pečat, već da je samo rezultat postojećeg problema, "djelovanja nekolike grupice agresivnih lica, prepoznatih u svjetlu maloljetničke delikvencije u Baru".

"Zbog toga je krajnje vrijeme da se konkretnije sankcionišu svi oblici takvog ponašanja, koje krnji ugled gostoprimljivog grada i svih Barana, koji zdušno osuđuju takav novi, flagrantan oblik vršnjačkog nasilja", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da država mora sankcionisati napadače i napokon stati na kraj agresivnom postupanju pojedinih grupica adolescenata, kako u Baru, tako i još nekim gradovima Crne Gore, "da se ne desi i nešto gore, s nepopravljivim posljedicama".

"Mladi u našoj zemlji imaju pravo na miran život bez traumatičnih scena, a njihovo odrastanje mora se odvijati u znaku tolerancije i optimalnog razvoja ličnosti", istakli su iz DNP -a.

Upozoravaju da je ovaj vandalski čin u Baru prelio čašu strpljenja, i da je potreban konkretan i urgentan odgovor nadležnih organa, "jer vršnjačko nasilje ne samo da ne opada, nego uzima maha i u Glavnom gradu Crne Gore i drugdje, čemu se jednom mora definitivno stati na kraj!".

"Niko nema pravo da brutalnim ponašanjem narušava ugled ne samo Bara, nego i cijele Crne Gore, u kojoj i domaći i svi gosti treba da se osjećaju kao u svojoj zajedničkoj kući!", zaključuje se u saopštenju DNP -a.

Podsjećamo, grupa mladića je u Baru fizički napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Čeitri maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na njih.

Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Bar, i Opštoj bolnici u Baru.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Bonus video: