Radnička partija osudila napad na maloljetnike: Moramo raditi na edukaciji mladih i isticati toleranciju

"Naša djeca moraju da rastu u sigurnom i zdravom okruženju. Vandalizam i nasilništvo kojim smo nažalost sve češće svejdoci među maloljetnicima ozbiljan su alarm koji nam ukazuje da se ovim pitanjem moramo pozabaviti mnogo ozbiljnije i temeljnije", navodi se u saopštenju

3314 pregleda 37 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Radnička partija
Ilustracija, Foto: Radnička partija

Radnička partija je osudila napad na sportiste Atletskog kluba Sarajevo u Baru, kazavši da se slični događaji ne bi ponavljali, moramo raditi na edukaciji mladih i ukazivanju na značaj tolerancije i nenasilničkog ponašanja.

"Mi smo kao društvo dužni da uradimo sve što je u našoj moći da spriječimo da se ovakvi događaji ponove u budućnosti i da apelujemo na nadležne organe da preduzmu mjere kako bi se spriječio ovakav oblik nasilja u budućnosti", navodi se u saopštenju Radničke partije.

Kako kažu, zdrava porodica je osnova kreiranja zdravog društva, a nasilje nikada nije rješenje problema.

"Naša djeca moraju da rastu u sigurnom i zdravom okruženju. Vandalizam i nasilništvo kojim smo nažalost sve češće svejdoci među maloljetnicima ozbiljan su alarm koji nam ukazuje da se ovim pitanjem moramo pozabaviti mnogo ozbiljnije i temeljnije", kazali su iz Radničke partije.

Povrijeđenim sportistima su iz Radničke partije poželjeli brz oporavak, uz želju da se ovakvi nemili događaji u Crnoj Gori nikada više ne ponove.

"Crna Gora je bila i ostaće zemlja gostoprimstva gdje će se naši gosti bilo da dolaze iz susjedstva ili bilo kog drugog dijela svijeta osjećati prije svega sigurno", zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, pet mladića iz Bara će krivično odgovarati za napad na maloljetnike iz Sarajeva.

Povrijeđenima je nakon napada ukazana pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Bar, i Opštoj bolnici u Baru.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Bonus video: