SDP Bar: Slika zastiđa koja se šalje iz Crne Gore

Građani Bara su, kako navode iz SDP-a, uvijek bili otvoreni za goste sa svih strana svijeta i ističu da neće dozvoliti da se o Baru i Crnoj Gori govori kao o mjestu koje isijava mržnjom i netrpeljivošću

7073 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
SDP Bar, Foto: SDP Bar
SDP Bar, Foto: SDP Bar

Pozivamo sve nadležne državne organe da hitno dovedu do kraja ovaj slučaj i adekvatno sankcionišu počinioce ovog nedjela, naročito ako se utvrdi da iza napada na dvojicu mladih sportista iz BiH stoji nacionalni ili vjerski motiv, saopšteno je iz Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) u Baru.

Oni su kazali da su zgroženi činjenicom da su dva mladića iz Bosne i Hercegovine brutalno pretučeni od strane grupe mladića iz Bara.

"Ovakvo huligansko ponašanje baca prljavštinu na sliku koju su Crna Gora, a posebno Bar vjekovima i decenijama unazad gradili", kazali su.

Građani Bara su, kako navode iz SDP-a, uvijek bili otvoreni za goste sa svih strana svijeta i ističu da neće dozvoliti da se o Baru i Crnoj Gori govori kao o mjestu koje isijava mržnjom i netrpeljivošću.

"Pored svega, ne možemo a da se ne zapitamo gdje smo kao država i društvo pogriješili, zbog čega su slučajevi nasilja među omladinom sve češća pojava, gdje su naše obrazovne institucije zakazale i da li je kućno vaspitanje postalo stvar na koju ćemo se sjećati", navode iz te partije.

Dodaju kako se plaše da je ovo Crna Gora koja sve više uzima maha i pred kojom se ne smije zabijati glava u pijesak.

"Harunu i Aliji želimo da u ime građana Bara uputimo duboko izvinjenje i poželimo brz oporavak uz poruku da su oni, kao i svi građani prijateljske nam Bosne i Hercegovine uvijek dobrodošli u Crnu Goru i naš Bar", zaključili su.

Bonus video: