SDT odbio zahtjev advokata Božovića: Ne daju uvid u spise dok ne saslušaju sve okrivljene, pa i one u bjekstvu

Obrazložili su da im uvid ne može biti odobren dok god se ne saslušaju svi okrivljeni u tom postupku

26812 pregleda 111 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo odbilo je zahtjev branioca Mila Božovića da im odobri uvid u spise.

"Odbija se zahtjev advokata Miroja Jovanovića... branioca okrivljenog Božović Mila i uskraćuje pravo na uvid i kopiranje spisa predmeta", piše u rješenju koje je SDT dostavilo jednom od branioca uhapšenog predsjednika Opštine Budva.

Obrazložili su da im uvid ne može biti odobren dok god se ne saslušaju svi okrivljeni u tom postupku.

"Imajući u vidu da u predmetnoj istrazi nijesu saslušani svi okrivljeni, te da isti još uvijek nijesu dostižni državnim organima... to se ne može izvršiti uvid i kopiranje spisa predmeta, do trenutka kada budu saslušani svi okrivljeni u ovom krivičnom postupku", piše u rješenju.

Božović je uhapšen u četvrtak 13. aprila, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči ga za stvaranje kriminalne organizacije i tri transporta kokaina. Na saslušanju u tom tužilaštvu negirao je optužbe, ali je specijalni tužilac Jovan Vukotić tražio da mu se odredi pritvor, što je Viši sud i prihvatio dan kasnije.

Nakon što je potvrđena odluka da funkcioner Demokratskog fronta ostaje iza rešetaka, iz SDT-a je saopšteno da to potvrđuje da su prikupljeni dokazi takvog kvaliteta i kvantiteta “da iz njih proizlazi osnovana sumnja da je okrivljeni učinio krivična djela zbog kojih je protiv njega određeno sprovođenje istrage”.

Jedan od Božovićevih branilaca, advokat Miroje Jovanović, kazao je da ne postoji nijedan dokaz protiv njegovog klijenta i da je po srijedi politički progon.

Predsjednika Opštine Budva sumnjiče da je dio kokainskog kartela koji su formirali odbjegli policajac Ljubo Milović i nekadašnji službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Mileta Ojdanić.

Bonus video: