Maloljetnici iz Bara priznali djelo i izrazili kajanje, tužiocu kazali da povod napada nije nacionalna osnova

"S obzirom na to da se radi o maloljetnim licima, nije bilo osnova za zadržavanje", saopštio je rukovodilac ODT Radovan Đurišić

57811 pregleda 261 reakcija 64 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Maloljetnici osumnjičeni za napad na dvojicu sportista Atletskog kluba "Sarajevo" priznali su djelo i izrazili kajanje i kazali da povod napada nije na nacionalnoj osnovi.

Kako prenosi Primorski.me, maloljetnici su saslušani u prusustvu roditelja u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar, a tužilac im nije odredio zadržavanje.

Kako prenosi taj portal, maloljetnici su naveli da je incidentu prethodilo verbalno prepucavanje.

"Oni su priznali djelo i izrazili žaljenje i kajanje zbog onog sto su učinili. Takođe, kazali su da do napada nije došlo na nacionalnoj osnovi. S obzirom na to da se radi o maloljetnim licima, nije bilo osnova za zadržavanje", saopštio je za Radio Bar i Bar info rukovodilac ODT Radovan Đurišić, koji je istakao da će protiv njih biti nastavljena dalja zakonska procedura.

Policija je u redovnom postupku podnijela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva.

Tužilaštvo će prikupiti dokaze, i nakon što se saslušaju i oštećeni predmet će biti u redovnoj procedure.

Osamnaestogodišnjem Božidaru Kaluđeroviću iz Bara juče je određeno zadržavanje do 72 sata nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar. On je uhapšen nakon što ga je tamošnja policija identifikovala kao nasilnika iz grupe koja je napala i pretukla malkoljetnike iz Sarajeva.

Njemu se na na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje.

Grupa mladića u Baru prije dvije noći fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba "Sarajevo" koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Bonus video: