U sudnici neće slušati „Jutjub”

Odbijen dokaz navodnog razgovora sada pokojne A. V. i Vehba Čokovića

14183 pregleda 118 reakcija 0 komentar(a)
Čokovića sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Čokovića sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Viši sud u Bijelom Polju odbio je predlog Tužilaštva da se u dokaznom postupku reprodukuje audio-snimak sa “Jutjub” kanala pod nazivom “Audio snimak razgovora maloljetne A. V. i Vehba Čokovića zvanog Srce”, zato što isti nije pribavljen po naredbi suda, i ne sadrži makar i prećutnu saglasnost lica koja su snimana, što je suprotno zakonu o nedozvoljenom snimanju.

To je juče kazao sudija Dragan Mrdak u nastavku suđenja Čokoviću koji odgovara zbog krivičnog djela neovlašćene proizvodnja, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Tog vlasnika diskoteke “Herc” optužnica tereti da je u periodu od 20. do 24. juna pretprošle godine, u prostoriji svog stambenog objekta, maloljetnici A. V. neovlašćeno prodao “ksalol”, a sedamnaestogodišnjakinja je preminula nakon nekoliko mjeseci u Kliničkom centru.

Na audio-snimku, u koji su “Vijesti” imale uvid, čuje se razgovor ženske osobe koja se sa muškom osobom dogovora oko prodaje kutije “ksalola” za iznos od 20 eura.

Ni na jučerašnjem suđenju nije se pojavila maloljetna A. V. za koju je ranije izdata naredba za privođenje.

”Iz Uprave policije Podgorica sudu je dostavljen odgovor da se ista na nalazi na prijavljenoj adresi, te da se prema saznanjima njene majke nalazi na teritoriji Berana, zbog čega je sud uputio dopis Odjeljenju bezbjednosti Berana da je, ukoliko je moguće, pronađu i uruče joj poziv”, kazao je sudija.

Svjedokinja A. V. je zajedno sa sada pokojnom maloljetnicom A. V. radila u istom ugostiteljskom objektu.

Vještakinja psihijatrica dr Mirjana Varagić kazala je da je u periodu od januara do juna 2021. godine, optuženom Čokoviću bila prepisana terapija “ksalol”, dvije kutije po 30 tableta.

”U medicinskom kartonu navodi se da je Čokoviću 10. juna 2021. godine prepisana terapija, 2 kutije ‘ksalola’, zbog depresije, kao i 2. jula iste godine”, kazala je vještakinja.

U odbukcionom nalazu vještak Nemanja Radojević ranije je zaključio da je kod A. V. (17) ustanovljeno teško hronično oštećenje mozga i zapaljenje pluća, koje predstavlja kompilakciju zdravstvenog stanja nastalog usljed ranijeg trovanja ljekovima, ne isključujući ni upotrebu alkohola.

Precizirao je da je toksično oštećenje mozga nastalo istog dana, odnosno neposredno prije prijema u bjelopoljsku Bolnicu.

Čoković je uhapšen u maju 2022. godine. Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je bjelopoljsko Više tužilaštvo 19. marta prošle godine naložilo ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje Cetinjanke.

Suđenje se nastavlja 15. maja.

Bonus video: