Begović: TS naredne sedmice o komunikaciji tužilaca povodom ukidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću

"Nakon što se svim učesnicima u ovom postupku omogući da članove Tužilačkog savjeta upoznaju sa radnjama koje su preduzimali u konkretnom predmetu, Tužilački Savjet će održati novu sjednicu tokom koje će biti razmatrana upućena inicijativa ministra pravde"

12330 pregleda 1 komentar(a)
Begović, Foto: Boris Pejović
Begović, Foto: Boris Pejović

Tematska sjednica Tužilačkog savjeta povodom međusobne komunikacije državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u vezi sa postupanjem u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću odgođena je za narednu sedmicu.

To je saopštila v.d. vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović, uz napomenu da je sjednica trebalo da se održi ove sedmice, ali je odgođena iz objektivnih razloga.

"U namjeri da se sva pitanja koja se odnose na postupanja državnih tužilaca i njihovu međusobnu komunikaciju rješavaju unutar institucije, sjednici će prisustvovati svi državni tužioci koji su akteri navedenog događaja", piše u saopštenju.

Kako se navodi, nakon što se svim učesnicima u ovom postupku omogući da članove Tužilačkog savjeta upoznaju sa radnjama koje su preduzimali u konkretnom predmetu, Tužilački Savjet će - kao tijelo koje obezbjeđuje samostalnost svih državnih tužilaštava - održati novu sjednicu tokom koje će biti razmatrana upućena inicijativa ministra pravde.

"Napominjem da će Tužilački savjet nastaviti da sve odluke donosi u okviru svojih nadležnosti i isključivo na osnovu prikupljenih svih neophodnih informacija", zaključila je Begović.

Ministar pravde Marko Kovač tražio je od Tužilačkog savjeta razrješenje rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice zbog sumnje da je izvršila neprimjeren uticaj na kolegu Vukasa Radonjića u slučaju istrage o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru bezbjednosno interesantnim licima Belivuku i Miljkoviću.

Bonus video: