Tivat: Roditelji ogorčeni odlukom tužiteljke, najavljuju privatne tužbe

Tivćaninu koji je macom nasrnuo na grupu tinejdžera krivične prijave za nanošenje lakših povreda i oštećenje tuđe stvari

39472 pregleda 326 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Odjeljenje bezbjendosti Tivat u srijedu je protiv Tivćanina I. P. R. (37) podnijelo krivične prijave zbog sumnje daje počinio krivična djela "nanošenje lakih tjelesnih povreda" odnosno "oštećenje i uništenje tuđe stvari".

Tivatska policija to je učinila po instrukcijama državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru Ane Marinović koja se kasno sinoć izjasnila da u radnjama I. P. R. ima obilježja bića dva krivična djela i naložila policiji da protiv njega podnese krivičnu prijavu.

I. P. R. se na teret stavlja da je udarcem macom u predjelu leđa nanio lakše tjelesne povrede Tivćaninu A. G. (18), kao i da je udarcima tim oruđem po staklenim i limenim površinama oštetio atuomobile "reno klio" kojim je upravljala T. K. iz Tivta i "mazda CX 5" kojom je upravljao Kotoranin L. B.

Do inicidenta između grupe maldiča i djevojaka iz Tivta i Kotora i Tivćanima I. P. R. došlo je u noći između utorka i srijede oko 00.45 časova na obalnom putu i šetalištu u naselju Donja Lastva u Tivtu.

On je prema nezvaničnim informacijama, prvo verbalno a onda i fizički, naoružan macom, napao na grupu mladića i djevojaka koji su se nakon proslave rođendana jednog od njih, okupili na obalnom putu i nastavili slavlje na šetalištu na lastovskoj rivi.

Navodno, neki od mladih su bili u pripitom stanju i pravili su buku, pa je I. P. R. koji stanuje u obližnoj kući, izašao na ulicu i sukobio se sa njima.

On je uz psovke i uvrede upućene okupljenom društvu, macom polupao stakla i oštetio dva automobila sa kojima su se mladići i djevojke dovezli, te je navodno onda istim tim predmetom u leđa udario jednog od tamo prisutnih mladića, A. G. i nanio mu lakše tjelesne povrede.

Pravna zastupnica Tivćanina I. P. R. advokatica Snežana Jovićević "Vijestima" je, prije nego što se Tužilaštvo u srijedu veče konačno izjasnilo o radnjama njenog klijenta, kazala da je I. P. R. "prije nego što je doveden u stanje afekta u kome je nasrnuo na automobile, bio provociran od strane nekih iz te grupe mladih ljudi, a njegova kuća je i gađana raznim predmetima".

Majka povrijeđenog mladića A. G. "Vijestima" je juče kazala da su ona i roditelji ostalih mladića i djevojaka zgroženi odlukom Tužilaštva da I. P. R. goni samo za nanošenje lakih tjelesnih povreda njenom djetetu odnosno za demoliranje dva automobila.

Ona smatra da je u svemu ovome ima obilježja krivičnog djela pokušaja ubistva na štetu njenog sina, odnosno pokušaja nanošenja teških tjelesnih povreda jer su se u automobilu "reno klio" nalazile četiri djevojke u momentu kada je I. P. R. krenuo da macom na njemu razbija stakla, te da pukom srećom one pritom nisu povijeđene.

Naglasila je da se njen sin nakon ukazane medicinske pomoći, osjeća dobro ali da joj je ljekar koji ga je pregledao kazao da bi on navodno "sigurno bio mrtav ili ostao nepokretan da ga je maca kojom ga je I. P. R. udario zahvatila samo par centimetara više od mjesta po kojem ga je udarila".

Stoga će ona kako je kazala, ona ali vjerovatno i roditelji nekih od ostalih djevojaka koje su pretrpjele šok i psihičke traume u ovom incidentu, protiv I. P. R. pokrenuti privatne tužbe za pokušaj ubistva i pokušaj nanošenja teških tjelesnih povreda, kao i da će razmisliti o privatnoj tužbi za nesavjestan rad u službi protiv osnovne državne tužiteljke Ane Marinović koja nije našla osnov da po slušbenoj dužnosti, za ta djela goni 37-godišnjaka.

Bonus video: