Paović odbacio navode optužnice

Okrivljeni Paović je sudiji kazao da je bio maloljetan u vrijeme koje se navodi kao izvršenje krivičnog djela

7927 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Suđenje okrivljenima zbog krivičnog djela prevara počelo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Prema navodima optužnice, Mošo Paović, Miloš Knežević, Marko Ristić i Enes Fetahović, su uz pomoć falsifikovane dokumentacije pokušali sa bankovnih računa kompanija "Bemaks" i "Agro Mont" da prisvoje 199.291 euro, dok su sa računa preduzeća "Neregelia" uspjeli da skinu 11.869.59 eura.

Paović se tereti za krivično djelo prevara putem podstrekavanja, Fetahović za produženo krivično djelo prevara, Knežević za prevaru u pokušaju, dok je Ristić optužen za prevaru putem pomaganja. Nakon podizanja optužnice, okrivljeni Miloš Knežević je osuđen na osnovu zaključenog sporazuma o priznanju krivice.

Okrivljeni Paović je sudiji Nenadu Vujanoviću kazao da je bio maloljetan u vrijeme koje se navodi kao izvršenje krivičnog djela.

"Ne priznajem izvršenje krivičnog djela. Naglašavam da nemam nikakve veze s ovim. Već sam se našao u sličnoj situaciji, jer sam po optužbama istog ovog tužilaštva tri godine proveo u pritvoru i za to djelo sam oslobođen u drugom predmetu. Mislim da je nelogično i nemoguće da srednjoškolac organizuje kriminalnu organizaciju i to baš za ovakvo djelo. Moji roditelji imaju privatan biznis, materijalne okolnosti su takve da nemam potrebe za ovim, mogu i da ne radim", kazao je u odbrani optuženi Paović.

Optuženi Fetahović rekao je da ne priznaje krivicu. Dodao je da sve što je ranije kazao u specijalnom tužilaštvu i potpisao, je uradio zbog pritiska tužilaštva i policije.

"Govorili su mi da ću jedino tako otići kući, spominjali su kaznu zatvora od 10, sedam godina", naveo je Fetahović.

Optuženi Ristić je negirao navode optužnice i krivično djelo za koje se tereti.

"Optuženog Paovića poznajem iz zatvora. Nikad ranije nismo komunicirali. Ja sam u dva puta, pošto me jedan drug zamolio, išao da odnesem papire do Budve i do Podgorice. Fasciklu sam stavio na zadnje sjedište automobila. Nisam znao ni njen sadržaj, ni svrhu tog sadržaja. Sa ovim zaista nemam veze”, rekao je optuženi Ristić.

Prema navodima optužnice, Ristić je 21. decembra 2020. u Budvi, po nalogu Paovića, predao Fetahoviću falsifikovano punomoćje kojim ga izvršni direktor kompanije Bemax ovlašćuje da u svoje ime i za račun ovog preduzeća vrši prenos novčanih sredstava.

Bonus video: