Martinoviću i Nedoviću određen pritvor

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke

20437 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana bivšem izvršnom direktoru "Eko-fonda" Jovanu Martinoviću i bivšem direktoru Sektora za finansije u tom Fondu Andreju Nedoviću.

Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, izjavila je “Vijestima” da je pritvor Martinoviću određen zbog uticaja na svjedoke i zbog opasnosti od bjekstva, dok je Nedoviću pritvor određen zbog uticaja na svjedoke, a odbijen je predlog Specijalnog tužilaštva da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Oni su uhapšeni ove sedmice po nalogu SDT-a, zbog sumnje da su kompaniji "Uniprom" Veselina Pejovića nepropisno pribavili korist od preko 20 miliona eura.

“Viši sud je odredio pritvor do 30 dana i ne mogu iznositi detalje. Sud nije prihvatio razloge koje je odbrana isticala da ne postoje osnovana sumnja da su izvršili krivično djelo niti postoji dodatni razlozi za određivanje pritvora. Uložiću žalbu na rješenje sudije za istragu”, rekao je "Vijestima" advokat Mihailo Volkov.

Bonus video: