Tužiteljka Mitrović na saslušanju negirala da je počinila krivično djelo

Specijalni državni tužilac Miloš Šoškić saslušao koleginicu Mitrović zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj radeći u predmetu "Klap"

55520 pregleda 82 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Specijalna državna tužiteljka Lidija Mitrović saslušana je danas zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u akciji "Klap".

Njen branilac advokat Zoran Piperović izjavio je "Vijestima" da je specijalni državni tužilac Miloš Šoškić saslušao koleginicu Mitrović, koja je negirala da je zloupotrijebila službeni položaj.

Piperović je pojasnio da se tužiteljka Mitrović sumnjiči da je protiv četiri fizička i jednog pravnog lica odbacila krivičnu prijavu, i tako im omogućila da "prođu" bez krivične prijave.

Dodao da su ovi osumnjičeni prihvatili institut odloženog gonjenja, i platili porez i doprinose kako je to navedeno u nalazu vještaka.

"Saslušana je Lidija Mitrović kao osumnjičena. Nije priznala navode krivične prijave. Izjavila je da je radila sve po zakonu i evidentno je da je radila po zakonu, i ako dođe do suda, po mom dubokom mišljenju biće oslobođena jer je sve radila stručno i profesionalno", rekao je Piperović.

Bonus video: