Mariću 40 godina zatvora za ubistvo Ljiljane Simić, Delić oslobođen od optužbe

Advokat Aković izjavio je "Vijestima" da će uložiti žalbu na presudu kojom je Marić osuđen na 40 godina zatvora

33216 pregleda 160 reakcija 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zoran Marić osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić, pred Višim sudom u Podgorici.

Prvostepenu presudu je izreklo krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Veljko Radovanović.

Radomir Delić je oslobođen od optužbe, jer nema dokaza da je zajednički učestvovao u teškom ubistvu. Sud je ukinuo pritvor Deliću.

Ljiljana Simić ubijena je 3. septembra 2020. godine.

U obrazloženju presude, sudija je rekao da je sud na nesumnjiv način utvrdio da je Marić na podmukao način i iz koristoljublja ubio Ljiljanu Simić. Pozvao je da joj na brdu Mokrine kod Herceg Novog, pokaže zalazak sunca, a potom je namamio i ubio je.

Po ocjeni suda, ubistvo je počinjeno iz koristoljublja, jer je Marić prisvojio njeno vozilo "nisan kaskai" i stan Simićeve.

Marić je obećao 4.000-5.000 eura Deliću da ćuti o ovome, koje bi mu dao nakon prodaje vozila.

"Današnja oslobađajuća presuda u odnosu na mog branjenika Radomira Delića glasi upravo onako kako treba, i to je odbrana od prvog dana, a zaključno sa završnim riječima isticala. Odluka postupajućeg vijeća je zakonska, a ujedno i jedina pravedna odluka, a obrazloženje koje je predsjednik vijeća naveo je jasno, i odgovara navodima odbrane od početka do kraja postupka", izjavila je za Vijesti advokatica Dina Šabotić.

Advokat Lazar Aković izjavio je "Vijestima" da će uložiti žalbu na presudu kojom je Marić osuđen na 40 godina zatvora.

"S obzirom da moj branjenik negira izvršenje krivičnog djela i da nije pronađen njegov biološki materijal na garderobi pokojne Simić Ljiljane, zasigurno ćemo izjaviti žalbu na presudu suda. Nakon što presudu primimo i pročitamo obrazloženje iste, daćemo svoj osvrt u žalbi", kazao je Akoviċ.

Bonus video: