Vučinić i Šćepanović šefovi regionalnih centara Jug i Zapad, smijenjeno 10 načelnika

Smijenjeni šefovi policija u Baru, Nikšiću, Herceg Novom, Cetinju, Ulcinju, Kotoru, Tivtu, Rožajama i Plavu

54131 pregleda 94 reakcija 98 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.04.2023. 16:17h

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić smijenio je jutros desetak šefova policija i šefa regionalnog centra Jug u novoj seriji kadrovskih smjena u Upravi policije.

Novi načelnik regionalnog centra Jug je Miloš Vučinić, dok je u Danilovgradu umjesto Svetislava Čovića postavljen Marko Drobnjak.

Smijenjeni su šefovi policija u Baru, Nikšiću, Herceg Novom, Cetinju, Ulcinju, Kotoru, Tivtu, Rožajama i Plavu.

U Nikšiću je smijenjen Dragoljub Peković, umjesto kojeg je imenovan Lazar Šćepanović, koji je ujedno imenovan i za šefa Regionalnog centra Zapad.

Prema saznanjima "Vijesti", za novog načelnika OB Tivat, u v. d. mandatu, imenovan je Petar Rolović.

Na Cetinju je smijenjen Dalibor Šaban, a u Herceg Novom Predrag Žižić.

Odlukom ministra i v. d. direktora Uprave policije ovim krugom smjena je u najvećoj mjeri završen novi kadrovski kostur unutar policijskog aparata.

Serija smjena počela je u Sektoru za borbu protiv kriminala, nastavljena je u Sektoru granične policije, a jutros je došlo do rotacija u odjeljenjima i centrima bezbjednosti.

Ko je Miloš Vučinić: OD MUP i MA uzeo otpremnine, oslobođen optužbi za mučenje Grujičića, nije odgovarao za zlostavljanje Ivaniševića

Vučinić je u januaru 2021. godine smijenjen sa pozicije načelnika Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u podgoričkoj policiji.

Na tu funkciju došao je u februaru 2019. godine, i to izvan policijskog sistema, koji je napustio u provoj polovini 2014. godine.

Tada je, pisali su mediji ranije, od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uzeo otpreminu i prešao u Montenegro airlines (MA), a u toj kompaniji obavljao je dužnost koordinatora bezbjednosti.

I iz MA je uzeo otpremninu, koju je vratio kada se kandidovao za poziciju direktora Policijske akademije u Danilovgradu.

Dugogodišnji policajac, svojevremeno je bio komandat Posebne jedinice policije, a nakon prvomajskih praznika 2012. godine imenovan je za načelnika Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, odakle je unaprijeđen u šefa tadašnjeg Centra bezbjednosti Herceg Novi, pod čijim patronatom su bila i odjeljenja bezbjednosti u Kotoru i Tivtu.

U martu 2022. godine oslobođen je optužbi da za mučenje Jovana Grujičića, pravosnažno oslobođenog za bombaške napade na kuću nekadašnjeg tajnog agenta Duška Golubovića i lokal "Grand".

Nije odgovarao ni zato što je, kao načelnik cetinjske policije, zlostavljao Cetinjanina Mila Ivaniševića, ali ni zbog ćutanja o tom incidentu.

Odgovornosti za zlostavljanje Ivaniševića oslobodio ga je cetinjski tužilac, a disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova opravdao je to što je Vučinić o toj akciji pretpostavljene obavijestio tek nakon što su ga “Vijesti” pitale o tom slučaju.

Bonus video: