Rade tvrdi da mu Mario nije prijetio u Istražnom zatvoru

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo krivičnu prijavu protiv pritvorenika Marija Miloševića, koji se sumnjičio da je ugrozio sigurnost prezimenjaka

45934 pregleda 115 reakcija 38 komentar(a)
Na saslušanju kazao da mu prezimenjak nije prijetio: Rade Milošević, Foto: Luka Zeković
Na saslušanju kazao da mu prezimenjak nije prijetio: Rade Milošević, Foto: Luka Zeković

Pritvorenik Rade Milošević tvrdi da mu Mario Milošević nije prijetio sredinom februara u Istražnom zatvoru, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Uhapšeni, bivši šef Uprave prihoda i carina (UPC) to je rekao na saslušanju u tužilaštvu, koje je, nakon sprovedenog izviđaja odlučilo da odbaci krivičnu prijavu protiv Maria Miloševića.

Nema dokaza protiv njega: Mario Milošević
Nema dokaza protiv njega: Mario Miloševićfoto: SAVO PRELEVIC

”Osnovno državno tužilaštvo je u postupku izviđaja sprovelo dokazne radnje, između kojih i saslušanje oštećenog R. M., kao i osumnjičenog M. M., te cijeneći prevashodno iskaz oštećenog R. M., koji je u saglasju sa ostalim pribavljenim dokazima, donijelo rješenje o odbačaju krivične prijave protiv M. M., zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti”, odgovorio je “Vijestima” rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

To tužilaštvo postupalo je po prijavi Uprave policije, a iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) tada su za “Vijesti” kazali da je jedan od službenika obezbjeđenja “čuo povišene glasove”, ali ne i ko je i šta rekao.

”Odnosno, (čuo je) kratkotrajnu glasnu komunikaciju između nekog od pritvorenih lica koja su bila na šetnji sa nekim od pritvorenih lica koja su se nalazila u sobi”, odgovorili su tada iz Uprave.

Pojasnili su i da zbog udaljenosti na kojoj se nalazio, službenik obezbjeđenja nije mogao jasno čuti riječi koje su pritvorenici međusobno razmijenili:

”Preduzete su i dodatne radnje radi potpunog utvrđivanja svih okolnosti. U tom cilju, uzeta su i izjašnjenja od pritvorenih lica koja su se nalazila na šetnji, kao i od pritvorenih lica iz sobe, u kojima su sva ova lica negirala da su tokom međusobne komunikacije izrečene bilo kakve prijetnje ili uvrede”.

Više nezvaničnih izvora iz spuškog zatvora, međutim, tada je tvrdilo da je optuženi Mario Milošević prijetio prezimenjaku i vrijeđao ga iz pritvoreničke ćelije, dok je ovaj sa trojicom cimera šetao zatvorskim krugom.

Prema istim informacijama, bivši direktor UPC odgovorio je na prozivke, nakon čega su razmijenili teške riječi.

O incidentu u Istražnom zatvoru javnost je saznala od premijera Dritana Abazovića, koji je 13. februara, odgovarajući novinarima na pitanja uhapšenom o partijskom drugu, kazao da se od njih neće čuti “da mu je prijetio ubica Mario Milošević”.

Mario Milošević optužen je da je direktni izvršilac ubistva Radomira Đuričkovića u Cetinju, 2016. godine. Uhapšen je na Kosovu.

Osim njega, okrivljeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Rade Milošević osumnjičen je da je počinio krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da je rukovodio grupom koja je švercovala cigarete.

Uhapšen je 21. decembra, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, koju potpisuje specijalni tužilac Jovan Vukotić, članovi te kriminalne organizacije su i ranije uhapšeni službenici Uprave prihoda i carina - Elvir Adrović, Milutin Pejović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević, Dalibor Brnović i više NN lica.

Bonus video: