Odgođeno suđenje optuženima za brutalno prebijanje Podgoričanina: Tukli palicama, prijetili ubistvom

"Dok se nalazio na asfaltu, bez mogućnosti da se odbrani, napali su ga zadajući mu udarce... Radulović rukama i nogama u predjelu tijela, Vlahović palicom u predjelu glave, Kovačević rukama u predijelu tijela, a okrivljeni Božović i Grgović rukama u predjelu glave", piše u spisima

10801 pregleda 6 komentar(a)
Privođenje optuženih na saslušanje, Foto: Luka Zekovic
Privođenje optuženih na saslušanje, Foto: Luka Zekovic

Za 24. maj odgođeno je suđenje petorici optuženih za brutalno prebijanje Podgoričanina D. R. i nasilničko ponašanje na štetu M. P. početkom marta u glavnom gradu.

Za to krivično djelo odgovaraju Lazar Radulović (19), Matija Vlahović (19), Aleksa Grgović (20), Obren Kovačević (20) i Petar Božović (19) zbog sumnje da su početkom marta brutalno pretukli D. R. i M. P.

Sudija je obrazložio da se glavni pretres odgađa, jer okrivljeni Božović nije primio poziv za suđenje, ali i da je advokat Dušan Jovović, branilac okrivljenih, tražio da se odloži zbog ranije preuzetih obaveza pred Višim sudom u Podgorici.

Petorica Podgoričana optužena su za nasilničko ponašanje, u sticaju sa krivičnim djelom nanošenje teške tjelesne povrede.

Prema optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva, Radulović, Vlahović, Grgović, Kovačević i Božović su 3. marta, oko 22.30 sati, napali i pretukli D. R.

"Dok je sa društvom sjedio u PC Gejmeru, sa leđa mu je prišao Vlahović, uhvatio ga za desno rame i pitao: ‘Kakva ti je to majica, da li je to majica ‘Crvene zvezde’?. Nakon što je oštećeni potvrdno odgovorio, Vlahović mu je rekao da je skine, što je D. R. odbio. Vlahović mu je potom povišenim tonom ponovio da skine majcu i udario ga šakom u predjelu vilice, a onda i više puta u predjelu glave. Pridružili su mu se okrivljeni Radulović Lazar i Kovačević Obren, pa su sva trojica oštećenom zadali više udaraca - rukama u predjelu glave, i nogama u predjelu tijela", piše u spisima.

U tužilačkim spisima dodaje se da je Kovačević izgurao oštećenog iz lokala, udarajući ga pesnicama sve vrijeme, što je nastavio da radi i izvan lokala, a pridružili su mu se i Radulović i Vlahović.

"Kada je Vlahović palicom udario oštećenog u predjelu tjemena, od čega je pao na asfalt".

"Dok se nalazio na asfaltu, bez mogućnosti da se odbrani, napali su ga zadajući mu udarce... Radulović rukama i nogama u predjelu tijela, Vlahović palicom u predjelu glave, Kovačević rukama u predijelu tijela, a okrivljeni Božović i Grgović rukama u predjelu glave", piše u spisima.

Tužilaštvo pojašnjava da je D. R. izgubio svijest, a kad se osvijestio, Vlahović mu je rekao:

"Ovo je naš kvart, skini maijcu, ubiću te", poslije čega su ga Radulović i Kovačević podigli sa asfalta i držali dok mu je Vlahović cijepao majcu.

Bonus video: