Spajić: Dvije i po godine se predaju dokumenta koja su od početka 2021. otvorena svima na uvid

"Najduža predaja informacija SDT-u u istoriji - dvije i po godine se predaju dokumenta koja su od početka 2021. otvorena svima na uvid..."

46440 pregleda 54 reakcija 54 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je da se dvije i po godine predaju dokumenta o realizovanoj emisiji obveznica, koje su emitovane na međunarodnom tržištu u 2020. godini.

"Vijesti" su danas objavile Informaciju Vlade o zaduženju koju su predali Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

U informaciji piše da se u decembru 2020. godine Vlada Crne Gore zadužuje u iznosu od 750.000.000,00 eura suprotno odredbama Zakona o budžetu za tu godinu, prekoračen je iznos kreditnog zaduženja planiranim Zakonom o budžetu za 2020. godinu i nije bilo ovlašćenja za potpisivanje, u pogledu iznosa sredstava, kao i potrebe zaduživanja.

SDT je Informaciju Vlade spojilo sa već formiranim krivičnim predmetom, koji je u izviđajnoj fazi pokrenut još u decembru 2021. godine na osnovu krivičnih prijava koje su, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, podnijeli poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević i NVO “Montenegro International” protiv bivšeg ministra finansija Milojka Spajića.

"Najduža predaja informacija SDT-u u istoriji - dvije i po godine se predaju dokumenta koja su od početka 2021. otvorena svima na uvid...", napisao je Spajić na Tviteru.

Bonus video: