Direktorica Europola: Sprovedene akcije ukazuju na odlučnost crnogorskih nadležnih organa

Iz Vlade saopšteno da je Katrin de Bol iskazala podršku aktivnostima crnogorskih organa u borbi protiv svih oblika teškog i organizovanog prekograničnog kriminala

16182 pregleda 7 komentar(a)
Katrin de Bol, Foto: Shutterstock
Katrin de Bol, Foto: Shutterstock

Nedavno sprovedena akcija čišćenja policijskih redova, kao i ostale akcije koje je Crna Gora nedavno izvela na osnovu obavještajnih podataka obezbijeđenih od strane Europola, ukazuju na odlučnost crnogorskih nadležnih organa da istraže sve dostupne tragove u borbi protiv visokorizičnih kriminalnih mreža, kazala je direktorica Europola Katrin de Bol, kako je saopšteno iz Vlade.

"Želim da pohvalim napore crnogorskih nadležnih organa koji su doveli do uspješnog ishoda ove akcije", istakla je ona, kako se navodi, "u odgovoru na pismo zahvalnice predsjednika Vlade Dritana Abazovića, zahvaljujući se na riječima zahvalnosti".

"U tom pravcu, naš Evropski centar za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala (ESOCC) će pozvati sve uključene nadležne organe iz Crne Gore, uključujuči glavnog specijalnog tužioca i specijalnu policijsku jedinicu radi podnošenja izvještavanja o ovoj akciji. To će biti ključno da bi se odredile njihove naredne prioritne istrage i istražile moguće veze sa drugim slučajevima unutar i izvan EU", naglasila je Katrin de Bol.

Ona u pismu zaključuje da želi iskazati punu podršku Europola aktivnostima crnogorskih nadležnih organa u borbi protiv svih oblika teškog i organizovanog prekograničnog kriminala, računajući na dalje proaktivno dijeljenje informacija o tekućim predmetima i sumnjivim licima od interesa.

Bonus video: