UP: Prvomajski praznici protekli mirno, 19 uhapšeno zbog vožnje u pijanom stanju, zaplijenjena droga, oružje...

"Pripadnici policije su oduzeli tri komada vatrenog oružja, gasni pištolj, četiri detonatorske kapisle i određenu količinu municije", navodi se u saopštenju

6634 pregleda 1 komentar(a)
Ilust, Foto: Shutterstock
Ilust, Foto: Shutterstock

Uprava policije je saopštila da su prvomajski praznici protekli mirno, kao i da su u tom periodu službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" između ostalog, oduzeli dva vozila u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica, tri komada vatrenog oružja, 64 grama marihuane i rasvijetlili jedno krivično djelo ubistvo u pokušarju.

"Barska policija je u kratkom roku rasvijetlila krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 1. maja na štetu E.Š. Zbog sumnje da je upotrebom noža nanio ubodnu ranu oštećenom slobode je lišen H.L. (61)", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ističe se da je policija je u primorskim opštinama za vrijeme praznika zaplijenila oko 64 grama marihuane i određenu količinu tableta - opijata, te da je policija je u odnosu na navedeno podnijela tri krivične i 17 prekršajnih prijava.

"Osim toga, 73 vozača su zatečena u vožnji pod uticajem alkohola od kojih je 19 lišeno slobode", zaključuje se u saopštenju

Kako se navodi, policija je sprovodila pojačane aktivnosti prema bezbjednosno interesantnim licima pa je ta kategorija kontrolisana u 85 navrata, pri čemu je 12 osoba sankcionisano zbog izvršenih prekršaja, dok je protiv jednog podnijeta krivična prijava, osumnjičenog da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materija.

"Radi dalje provjere oduzeta su dva vozila u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica", navodi se u saopštenju.

"Pripadnici policije su oduzeli tri komada vatrenog oružja, gasni pištolj, četiri detonatorske kapisle i određenu količinu municije. U odnosu na navedeno policija je podnijela dvije krivične prijave zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i tri prekršajne prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi tokom praznika na području primorskih opština održano je 12 javnih skupova, koji su protekli mirno.

"Na tom području saobraćajna policija je tokom praznika podnijela 39 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobrćaja na putevima, kao i 321 prekršajni nalog", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: