Suđenje Medenici odloženo za petak, Begović saglasan da se omogući TV prenos

Razlog za odlaganje je nedolazak optuženih Marka i Bojana Popovića. Advokat Nikola Martinović predložio da se razdvoji sudski postupak protiv sudije Milice Vlahović Milosavljević

27444 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Medenica danas pred sudom, Foto: Luka Zeković
Medenica danas pred sudom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.05.2023. 09:43h

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim okrivljenima, danas je pred Višim sudom u Podgorici odloženo za petak.

Razlog je nedolazak optuženih Marka i Bojana Popovića.

Sudija Nada Rabrenović, predsjednica specijanog vijeća, izdala je naredbu za prinudno dovođenje Bojana Popovića, koji je primio poziv za današnji glavni pretres. Marko Popović nije primio poziv.

Njihov branilac, advokat Damir Lekić, kazao je da oni imaju porodičnih problema i da će sudu dostaviti dokaze. Rekao je da nemaju namjeru da opstruiraju suđenje i izvinio se sudu.

Advokat Zdravko Begović, branilac Vesne Medenice, izjavio je da je saglasan da se omogući TV prenos suđenja, dodajući da je Vrhovni sud drugačije odlučio.

Vesna Medenica
foto: Luka Zeković

Advokat Nikola Martinović je novinarima izjavio da je sudu podnio predlog da se razdvoji sudski postupak protiv sudije Milice Vlahović Milosavljević.

Rekao je da sud još nije odlučio i da nema zakonski rok.

Istakao je da su svega tri dokaza optužnicom predložena i da je za svega održana dva, tri pretresa moguće završiti postupak protiv sudije Vlahović Milosavljević.

Vesna Medenica
foto: Luka Zeković

Istakao je da je ona optužena zato što je donijela zakonito rješenje koje su potvrdile sve više sudske instance. Smatra da će biti oslobođena jer nema dokaza da je izvršila krivično djelo.

Bonus video: