Uhapšen muškarac osumnjičen da je iz crkve u Sutomoru krao predmete, a iz kuća mašine za rad

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi Z. R. (23) u mjestu Zagrađe u Sutomoru, pronađeno je i 14 komada municije i četiri detonatorske kapisle"

10547 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija uhapsila je Z. R. (23), osobu osumnjičenu za teške krađe i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako Uprava policije navodi u saopštenju, Z. R. je jednu tešku krađu počinio na štetu crkve Svete Petke koja se nalazi u Sutomoru, iz čijeg pomoćnog objekta je u večernjim časovima 12. marta otuđio više predmeta.

"On je prvenstveno ušao u unutrašnjost crkve tako što je podesnim sredstvom otvorio prozor, zatim izvršio premetačinu, te je nakon toga, budući da nije pronašao vrijedne predmete, podesnim predmetom otvorio vrata pomoćnog objekta odakle je otuđio pomenute stvari", navode iz UP.

Osim toga, kako dodaju u saopštenju, ista osoba je u drugoj polovini aprila, kako se sumnja, iz jedne porodične kuće u mjestu Štrbina, iz više navrata, otuđivao mašine i djelove mašina za rad.

"Pripadnici barske policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z. R. u mjestu Zagrađe u Sutomoru. Pronađeni su određeni predmeti koji su otuđeni, dok je neke od njih osumnjičeni prodao trećem licu. Tom prilikom pronađeno je i 14 komada municije i četiri detonatorske kapisle. Uz krivičnu prijavu Z. R. je priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: