Ukinut pritvor Stefanu Kovaču

Vujanović kazao da mu je Uprava policije, na njegov zahtjev, dostavila dopis uz koji je priložila Sky komunikaciju - korespodenciju između određenih lica i fotografije mučenja i zlostavljanja više osoba, u izvedbi policijskih službenika, a na jednoj se nalazi i Kovač

25171 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Specijalno vijeće kojim je predsjedavao sudija Nenad Vujanović ukinulo je pritvor Stefanu Kovaču, optuženom da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da ubije Dejana Kašćelana u Beču 2020. godine.

Sudija je tako odlučio, prihvativši predlog njegovog branioca, advokata Damira Lekića, čemu se protivila specijalna tužiteljka Jelena Protić.

Sudija Vujanović kazao je u sudnici da mu je Uprava policije, na njegov zahtjev, dostavila dopis uz koji je priložila Sky komunikaciju - korespodenciju između određenih lica i fotografije mučenja i zlostavljanja više osoba, u izvedbi policijskih službenika.

Na jednoj se nalazi i Stefan Kovač - sa zelenom plastičnom kesom stavljenom na glavi, koju sa obije ruke drži ovlašćeni policijski službenik.

Specijalni tužilac je predložio da se taj materijal sprovede kao dokaz, a advokat Lekić je izjavio da je protivnik toga, govoreći da to nije dokaz i da se sve činjenice o kojima je Stefan Kovač govorio mogu utvrditi drugim dokazima koji postoje i koje odbrana posjeduje.

Sud je rekao da će o Sky komunikaciji naknadno donijeti odluku.

Bonus video: