Budvaninu godina zatvora zbog višegodišnjeg zlostavljanja supruge

"Osim zatvorske kazne, određena mu je i mjera zabrana prilaska supruzi dvije godine. N. L. ostaje u pritvoru do pravosnažnosti presude", kazao je Bulatović

16935 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija Osnovnog suda u Kotoru Srđan Klikovac odredio je godinu dana zatvora Budvaninu N. L. (42) zbog višegodišnjeg psihičkog i fizičkog zlostavljanja supruge.

To je Vijestima potvrdio portparol kotorskog suda, sudija Veljko Bulatović.

"Osim zatvorske kazne, određena mu je i mjera zabrana prilaska supruzi dvije godine. N. L. ostaje u pritvoru do pravosnažnosti presude", kazao je Bulatović.

Budvanska policija uhapsila je krajem februara N. L. nakon što ga je supruga prijavila da ju je osam godina tukao i maltretirao.

Vijesti su tada objavile da je tridesetdvogodišnjakinja iz Podgorice prijavila supruga policiji kako bi prekinula agoniju koja traje osam godina.

U njenoj prijavi piše da je suprug udarao šakama, oklagijom, peglom, kacigom, stavljao nož pod grlo, prijetio ubistvom, a navodno joj zaprijetio i da će se zaboraviti tragedija na Cetinju u avgustu prošle godine pri tome šta će uraditi...

Istog dana kada je inspektorima ispričala kroz šta prolazi od februara 2015. godine, po nalogu tužilaštva njen suprug uhapšen.

Ona je policiji prijavila da je prve batine dobila u februaru 2015. godine, a da ih je od tada bilo nebrojeno. Rekla je i da nikada nije pošla da joj ukažu medicinsku pomoć, morala sama da se previja i liječi rane. Nakon svakih batina, pa i onih kada joj je razbio glavu, “objašnjavao” joj je da je ona kriva, piše u prijavi...

Nabrajajući pred policijom kada je dobijala batine, zbog čega nije smjela da pođe da joj ukažu pomoć, pokazivala im je i fotografije povreda koje je napravila, objašnjavajući im da je nerijetko tukao pred djecom.

Rekla im je i da je 2019. godine "krvnički pretukao" nakon što su se vratili iz trgovine. Tada joj je, tvrdi, rasjekao glavu udarajući je peglom.

"Kada je vidio da krvarim, rekao je da idemo na ušivanje, ali je onda vidio i ostale povrede...shvatio je da će biti prijavlien ako pođemo u bolnicu. Sama sam se liječila, nisam izlazila iz kuće", priča ona.

Ipak, nije ga prijavila ni tada, ali ni 1. januara 2023. godine kada je posljednji put pretukao. U policiju je pošla posljednjeg dana februara, i to nakon svakodnevnih prijetnji.

Bonus video: