Radulović: Bezbjednost nema alternativu i svaki eventualni previd može da bude fatalan

Asocijacija menadžera bezbjednosti potpisala Memorandum o saradnji sa Asocijacijom korporativne bezbjednosti Sjeverne Makedonije

3765 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Asocijacije menadžera bezbjednosti
Foto: Asocijacije menadžera bezbjednosti

Bezbjednost nema alternativu i svaki eventualni previd može da bude fatalan na svakoj tački svijeta, kazao je predsjednik Asocijacije menadžera bezbjednosti (AMB) Dragan Radulović.

On je danas u Skoplju, u ime te Asocijacije potpisao Memorandum o saradnji sa predsjednikom Asocijacijom korporativne bezbjednosti Sjeverne Makedonije, Atanasom Kozarevim.

"Profesionalci imaju posebnu odgovornost udruživanja, intenzivne komunikacije i razmjene znanja", kazao je Radulović.

Memorandum o saradnji potisan je u prisustvu ambasadorke Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji, Marije Petrović, a u delegaciji je i predsjednik Skupštine crnogorske asocijacije, Mladen Bulatović.

Iz AMB je saopšteno da memorandumu predviđa razvoj saradnje u monitoringu i mapiranju bezbjednosnih izazova u pograničnim pojasevima od regionalnog značaja. - npr. etničke konflikte, organizovani kriminal, terorizam, a najavljena je i saradnja na polju informacione bezbjednosti, kritične infrastrukture, konsolidacije bezbjednosnih kapaciteta, vladavini prava i demokratizaciji društava.

U saopštenju dodaju da su Asocijacije iz Podgorice i Skoplja dogovorile i organizaciju profesionalnih i na nauci zasnovanih konferencija, radionica i debata kao i zajedničke istraživačke projekte.

"To je moguće realizovati samo uz bliske i stručne konsultacije, ali i objavu i razmjenu stručne specijalizovane literature", piše u saopštenju.

Bonus video: