Ulcinjanin pušten da se brani sa slobode

Prema saznanjima "Vijesti" Ušaku je tokom saslušanja tužiocu rekao da ne može sa sigurnošću reći da li je ili nije on gliserom usmrtio ronioca i zahtijevao je da se vještačenjem njegovog plovila ta okolnost što prije utvrdi kako bi sa sebe skinuo teret smrti A. S.

23829 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: UPSUL
Foto: UPSUL

Ulcinjanin Ali Ušaku (29) nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju pušten je da se sa slobode brani od optužbi da je odgovoran za pomorsku nesreću u kojoj je prije dva dana stradao godinu mlađi ronilac A. S. iz Podgorice.

Prema saznanjima "Vijesti", Ušaku je tokom saslušanja tužiocu rekao da ne može sa sigurnošću reći da li je ili nije on gliserom usmrtio ronioca i zahtijevao je da se vještačenjem njegovog plovila ta okolnost što prije utvrdi kako bi sa sebe skinuo teret smrti A. S.

Ušakua je policija uhapsila sinoć zbog sumnje da je vozeći gliser, usmrtio A. S.

Nestanak ronioca prijavljen je u srijedu, oko 13.40 časova, a njegovo tijelo sa vidljivim povredama u predjelu glave izvučeno je tri sata kasnije na spasilački čamac "SAR-1".

Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) je prijavljeno da je ronilac nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju.

UPSUL pomoću sistema za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja utvrđuje kretanje plovila na području na kom je stradao ronilac.

Bonus video: