Novosađaninu zatvor od 17 dana zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Pred Sudom za prekršaje u Budvi na novčanu kaznu od 400 eura osuđen Novosađanin M.N. (39), jer je utvrđeno da na teritoriji Crne Gore nezakonito boravi od januara 2020, kao i da ne posjeduje važeću putnu ispravu. Kako ni on nije kaznu platio odmah poslat je u zatvor 16 dana

10103 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je novčanu kaznu od 420 eura Novosađaninu M.K. (39), jer je upravljao vozilom u alkoholisanom stanju.

Iz Suda za prekršaje su rekli da okrivljenom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,11 grama po kilogramu (g/kg).

“Kako izrečenu novčanu kaznu nije uplatio odmah po izricanju, sutkinja Ivana Vukasović je zamijenila u kaznu zatvora od 17 dana”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je, budući da je riječ o stranom državljaninu, M.K. odmah upućen na izdržavanje u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Spuž.

Iz Suda za prekršaje su naveli da je okrivljenome izrečena i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore od četiri mjeseca, koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora.

Saopšteno je da je pred Sudom za prekršaje u Budvi na novčanu kaznu od 400 eura osuđen Novosađanin M.N. (39), jer je utvrđeno da na teritoriji Crne Gore nezakonito boravi od januara 2020, kao i da ne posjeduje važeću putnu ispravu.

“Kako kaznu nije platio odmah po izricanju, sutkinja Magdalena Mijić je zamijenila u kaznu zatvora od 16 dana”, kazali su iz Suda za prekršaje.

Oni su naveli da je M.N na izdržavanje kazne u UIKS Spuž upućen odmah po uručenju rješenja.

“Nakon izdržane kazne, okrivljeni će biti protjeran sa teritorije Crne Gore, a ulazak mu je zabranjen u narednih godinu”, rekli su iz Suda za prekršaje.

Bonus video: