Suđenje za ubistvo Šarovića: Biće prikazan video nadzor sa mjesta zločina

Na narednom suđenju, koje je zakazano za 26. jun, biće pregledani video nadzor koje su snimile kamere na mjestu ubistva.

7826 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Saslušanjem vještaka, danas je u Višem sudu u Podgorici pred krivičnim vijećem sudije Milene Matović, nastavljeno suđenje okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženima za ubistvo Stefana Šarovića u Herceg Novom, 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Na narednom suđenju koje je zakazano za 26. jun, biće pregledani video nadzor koje su snimile kamere na mjestu ubistva.

Danas je na suđenju Bojan Nedović, vještak za audio video vještačenja, naveo da su sa mjesta gdje se dogodilo ubistvo, izuzet video nadzor sa osam kamera kod „Akacije Hil“.

Pojasnio je da kamere funkcionišu po principu detektora pokreta, te da sve što snimi osam kamera, memoriše se na jedan uređaj. Dodao je da su svih osam kamera bile ispravne i sve su zabilježile. Naveo je da uređaj koji skladišti sve što je snimljeno, u laboratoruju Forenzičkog centra u Danilovgradu je dostavljen neispravan i nije davao nikakavu signalizaciju. Smatra da je to zbog istrošenosti baterije ili prenapona, dodajući da to pretpostavlja. Naveo je da dok je snimao, uređaj je bio u funkciji.

Vještak daktiloskopske struke Draženka Lekić se izjasnila na vještačenja sa tragova izuzetih sa kartonske kutije koja je bila prazna i nađena je na mjestu gdje se dogodilo ubistvo. Navela je da su nađeni otisci okrivljenog Šilja i I. B. Izjasnila se da su papilarne linije pronađene na kutiji, ne i na selotejp traci kojom je bila oblijepljena.

Advokatica Sanja Bojanović i advokat Danilo Mićović, branioci okrivljenih nisu imali pitanja i primjedbi na nalaze, kao ni državna tužiteljka Ana Radović u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Prema navodima optužnice Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: