Pretresi u Podgorici i Kolašinu: Oduzete puške, revolver, ručna bomba i municija, uhapšena jedna osoba

Podgorička policija je pretresom stana koji koristi I.K. u Bulevaru Save Kovačevića pronašla revolver Zastava M88 magnum 357 bez oružnog lista

20643 pregleda 114 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Podgorička i kolašinska policija su pretresom više lokacija kod šest osoba pronašli oružje i municiju, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je podgorička policija pretresom stana koji koristi I.K. u Bulevaru Save Kovačevića pronašla revolver Zastava M88 magnum 357 bez oružnog lista.

Oružje
foto: Uprava policije

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (39) pronađena je lovačka puška, bez oružnog lista, dok je kod V.K. (44) pretresom je pronađen okvir od automatske puške M70 sa 17 komada municije", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da je pretresom kuće koju u Kolašinu koristi M.K., kod njega pronađeno 60 komada puščane municije kalibra 7,9 mm.

"U mjestu Sjenokosi u Zeti izvršen je pretres kuće koju koristi M.K. (41) i tom prilikom je pronađena lovačka puška", piše u saopštenju.

Iz UP su naveli da će se u odnosu na pomenuto, kvalifikacije eventualnih krivičnih djela izvršiće u narednom periodu nadležni tužioci.

M.M. iz Podgorice uhapšen jezbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

"Takođe, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M. u Podgorici. Pronađena je ručna bomba, te je M.M. lišen slobode po nalogu nadležnog tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz UP.

Oružje
foto: Uprava policije

Iz UP su rekli i da je kolašinska policija pretresla kuće i pomoćne objekte u mjestu Bare, koje koristi L.R. iz Kolašina.

"Pronađena je automatska puška tzv. „Dobošar“ kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu. Protiv L.R. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: