Skaj komunikacija će biti dokaz na suđenju Stefanu Kovaču

Sudija je kazao da se radi o milionima poruka te da treba vremena da se sve pregleda i da postoje tehnički problemi

16366 pregleda 4 komentar(a)
Kovač i Lekić, Foto: Komnen Radević
Kovač i Lekić, Foto: Komnen Radević

Specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Nenad Vujanović, danas je u nastavku suđenja donijelo rješenje kojim je prihvaćen predlog državne tužiteljke Jelene Protić, da se komunikacija preko skaj aplikacije provede kao dokaz na suđenju okrivljenom Stefanu Kovaču.

Kovač je optužen da je kao pripadnik kriminalne grupe imao zadatak da ubije Dejana Kašćelana u Beču 2020. godine.

Njega je, međutim, tokom istrage dio policajaca zlostavljao, pa je sud ranije naredio da se izuzmu eventualni video snimci iz kancelarija ali i da se saslušaju zaposleni u nekadašnjem policijskom Timu za operativnu podršku.

Sudija je na današnjem suđenju naveo da je dokaz poslat putem međunarodne pravne pomoći od Ministarstva pravde Francuske.

Sudija je kazao da se radi o milionima poruka te da treba vremena da se sve pregleda i da postoje tehnički problemi.

Advokat Damir Lekić je izjavio da se odbrana protivi izvođenju tog dokaza iako odbrani ide u korist jer sadrži fotografije mučenja Kovača.

"Da se ovaj dokaz o Skaj komunikaciji drugi dokazi koji se nalaze u spisma od početka, a za koje odbrana tvrdi da su nastali upotrebom prinude u odnosu na okrivljenog Stefana Kovača izdvoje iz spisa predmeta kao pravno nevaljani", kazao je Lekić.

Sudija je na suđenju rekao da će nakon što se pregleda skaj komunikacija, sud odlučiti o predlogu advokata Lekića da se ovaj dokaz izdvoji iz spisa predmeta.

Nastavak suđenja zakazan je za 27. jun u Višem sudu u Podgorici.

Bonus video: