„Nisu detalji iz spisa, nego citati tužilaštva”

Reagovanje branioca uhapšenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, advokata Miroja Jovanovića

1797 pregleda 1 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Branilac uhapšenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, advokat Miroje Jovanović, reagovao je na tekst “Božović: ‘Odvojite mi nešto’”, objavljen 17. maja u “Vijestima”.

Reagovanje advokata Jovanovića prenosimo integralno:

”Navodi koji su iznijeti kao citati u tekstu nisu nikakvi detalji iz spisa tužilaštva, jer ti spisi nisu dostupni ni odbrani ni javnosti. Ovo što je vaš medij prenio kao navodne citate jesu tvrdnje tužilaštva u postupku predlaganja pritvora, a koje tvrdnje bez dokaza su stare više od mjesec dana.

Te tvrdnje smo još tada, dakle blagovremeno osporili, i to sasvim dokumentovano, da ne kažem ‘nacrtali smo’ neosnovanost istih.

U ustavnoj žalbi koja je podnijeta 24. aprila 2023. godine, te u svojim podnescima od 19. i 20. aprila, kao i u onim od 9. i 10. maja, odbrana gospodina Božovića je bila ta koja je dostavljala i predlagala dokaze.

Riječju, radili smo ono što po zakonu nismo dužni - dokazivali smo nevinost gospodina Božovića.

U spisu se trenutno vjerovatno nalazi više naših dokaza i podnesaka, transkripata i akata, nego što ih je pribavilo tužilaštvo.

I na kraju poruka za SDT - umjesto što zbunjujete medije plasiranjem starih recikliranih predloga, bolje da se obratite Skupštini Crne Gore i zatražite podatke iz tzv. ‘gluve sobe’. Tamo su spisi kojih se tužilaštvo plaši, pa bi bilo dobro da najprije odgovore medijima zašto ih nisu uzeli i procesuirali, a što predlažemo od prvog dana.

Do tada naravno ne sjedimo skrštenih ruku, već radimo vještačenja i pribavljamo dokaze o montaži, koji će u skladu sa zakonom biti prezentovani odgovarajućim institucijama, a tek nakon toga i medijima”, piše u reagovanju.

Bonus video: