Odloženo suđenje Ibrahimoviću, Sud će provjeriti da li je zaista bolestan od kovida 19

Predsjednica specijalnog krivičnog vijeća sudija Vesna Kovačević je rekla da je njegov branilac advokat Damir Lekić, dostavio sudu zahtjev da se suđenje odloži, navodeći u dopisu da je Ibrahimović lošeg zdravstvenog stanja

5634 pregleda 33 reakcija 1 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Luka Zeković
Viši sud Podgorica, Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom 13. februara 2020. godine, zbog nedolaska na glavni pretres okrivljenog Dina Ibrahimovića.

Predsjednica specijalnog krivičnog vijeća sudija Vesna Kovačević je rekla da je njegov branilac advokat Damir Lekić, dostavio sudu zahtjev da se suđenje odloži, navodeći u dopisu da je Ibrahimović lošeg zdravstvenog stanja.

"Advokat Lekić je priložio sudu medicinsku dokumentaciju JZU Opšte bolnice u Baru, sa laboratorijskim nalazima, gdje se navodi da ima virus kovid 19. Prethodni put, kada se okrivljeni Ibrahimović nije pojavio na suđenju, sud mu je odredio pritvor. On je istog dana dostavio sudu izvještaj ljekara specijaliste da ima korona virus. Ovo je neobično da je drugi put u tri mjeseca ponovo bolestan od virusa kovid 19. Radi se o istom ljekaru koji je i prvi put napisao izvještaj. Sud će provjeriti preko Instituta za javno zdravlje da li je ovo tačno, odnosno da li je upisan u njihovoj evidenciji da Ibrahimović ima kovid 19. Sud će provjeriti da li je izvještaj ljekara zaveden u Opštoj bolnici u Baru", kazala je sudija Kovačević.

Advokatica Maja Turković, punomoćnik porodice pokojnog Šćepana Roganovića, negodovala je zbog još jednog odlaganja suđenja.

“Porodica Roganović je uznemirena jer ovaj predmet tri godine ne pomjera se sa mrtve tačke. Ovo je očigledno da optuženi Ibrahimović konstantno opstruira, a činjenica je da se na svirep način ubijen mladi čovjek. Sve ovo jasno ukazuje na zloupotrebu”, kazala je Turković.

Sudija je navela da jedino što može sud da uradi je da provjeri izvještaj ljekara specijaliste.

Zbog ubistva Roganovića, osim Krsta Vujića, okrivljeni su i Mili Bajramović, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš. Bajramović, koji je u bjekstvu, označen je kao direktni počinilac ubistva i za njim je raspisana međunarodna potjernica, kao i za Vujićem koji se tereti kao organizator ove kriminalne grupe. Glavaš se tereti da je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića.

On je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine, preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „piaggo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića. Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko 9.10 časova.

Bonus video: