"Majstoru za stare kišobrane" dvije godine zatvora zbog krađe

"Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog, i za istovrsna krivična djela", kazali su iz Osnovnog suda

5395 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici Demir Adžović osuđen je kaznom zatvora u trajanju od dvije godine zbog produženog krivičnog djela krađe.

"Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog, i za istovrsna krivična djela", kazali su iz Osnovnog suda.

Iz Osnovnog suda su pojasnili da se radi o licu koje je u javnosti bilo prepoznato kao lice koje ulazi u kuće pod izgovorom da popravlja stare kišobrane.

"Okrivljeni je u dva navrata izvršio krivično djelo krađa i to na štetu N.J., kada je nakon ulaska u hodnik njene kuće, iz cipelarnika oduzeo dva para patika ukupne vrijednosti 150,00 eura i na štetu P.K., kada je ušao u hodnik od stana oštećene, vršeći premetačinu po ženskoj torbi okačenoj na vješaonik, izvadio novčanik u namjeri da oduzme novac i druge vrijedne stvari koje pronađe, u čemu ga je spriječila oštećena koja je naišla u tom trenutku", navodi se u saopštenju suda.

Okrivljenom je, dodaje se, produžen pritvor nakon izricanja presude, koji može trajati do pravosnažnosti presude, ali najduže dok okrivljenom ne istekne kazna zatvora koju je izrekao prvostepeni sud.

Bonus video: