Žižić osuđen na 16 mjeseci robije zbog pokušaja šverca marihuane

Sud oduzeo 20 kilograma konoplje i vozilo "BMW X3"

6143 pregleda 1 komentar(a)
Oduzeta marihuana (arhiva/ilustracija), Foto: Uprava policije
Oduzeta marihuana (arhiva/ilustracija), Foto: Uprava policije

Bjelopoljac Predrag Žižić (59) osuđen je juče, i u ponovnom postupku u Višem sudu u Bijelom Polju, na 16 mjeseci zatvora zbog pokušaja šverca 28,3 kilograma marihuane iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu u junu prošle godine.

Kako je navedeno u presudi, od okrivljenog je oduzeta droga kao i putničko motorno vozilo “BMW X3”, koje je korišćeno tokom izvršenja krivičnog djela.

Prema optužnici, Žižić je drogu prevozio 9. juna 2022. godine, a zaustavljen je oko 15.30 časova na graničnom prelazu u opštini Pljevlja, kada je u njegovom vozilu pronađeno više od 20 kilograma konoplje, što je namjeravao da proda nepoznatoj osobi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kako je u obrazloženju naveo sudija Ivan Adamović, sud je u granicama svojih ovlašćenja dodao mjesto izvršenja krivičnog djela, navodeći da je radnja pretresa izvršena na graničnom prelazu Metaljka, kod Pljevalja.

U optužnici se navodi da su drogu prilikom kontrole pronašli službenici Uprave policije, sakrivenu u specijalno napravljenom bunkeru, upakovanu u 34 pakovanja, u vozilu “BMW”, podgoričkih registarskih oznaka (GL 235), kojim je okrivljeni upravljao.

Bonus video: