Mugoša ne dozvoljava da Božović potpiše odluke

Sutkinja odbila zahtjev Opštine da se u spuški zatvor unesu odluke koje bi potpisao Milo Božović

35107 pregleda 66 reakcija 66 komentar(a)
Foto: Pr Centar
Foto: Pr Centar

Sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odbila je zahtjev Opštine Budva da se u spuški Istražni zatvor unesu nova službena dokumenta kako bi ih potpisao pritvoreni gradonačelnik Milo Božović.

To je “Vijestima” potvrđeno u Višem sudu.

Prije sedam dana Opština je dostavila novi “kontingent” dokumenata, ohrabrena saglasnošću koju je prethodno dao predsjednik Višeg suda u Podgorici Borisa Savić, kada je je umjesto sutkinje Suzane Mugoše koja je bila na odmoru, dozvolio da Božović potpiše platne liste i omogući isplatu zarada za hiljadu zaposlenih u opštinskoj administraciji, ali i preduzećima, ustanovama kulture i lokalnom mediju, koji primaju plate iz gradske kase.

Tada je uz platne liste dostavljeno i sedam ugovora lokalne uprave sa firmama koje su prvorangirane na tenderima, što je takođe dozvolila sutkinja da budu predati Božoviću na potpisivanje.

Međutim, sada Mugoša nije odobrila ponovni unos službenih dokumenata, među kojima su bila i punomoćja za advokate koji zastupaju Opštinu Budva u sudskim sporovima, par odluka o kompletiranju parcele koje traže građani, ali su, kako je “Vijestima” rečeno, dostavljeni i pojedini ugovori sa izvođačima radova kao i ugovori oko komunalija za čiju validnost je potreban potpis prvog čovjeka Budve.

Nakon što je 13. aprila Božović po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšen zbog sumnji da je dio kriminalne grupe odgovorne za šverc kokaina, što njegova odbrana odbacuje, lokalna uprava se našla u blokadi. Radnicima je prvi put nakon nekoliko godina kasnila zarada, jer nije imao ko da potpiše platne liste, pošto Božović nije imenovao potpredsjednike.

Nakon što su iz gradske administracije uputili zahtjev Višem sudu da se Božoviću dozvoli potpisivanje službenih dokumenata, a to sud odobrio, isplaćene su plate.

Da će Božović i dalje ostati na čelu Budve i praktično na ovaj način potpisivati i ubuduće sva bitna dokumenta, potvrdio je na minulom skupštinskom zasjedanju i šef parlamenta Nikola Jovanović, koji je ustvrdio da “na današnji dan ne postoje nikakve zakonske prepreke da Opština Budva, izvršna vlast i zakonodavni dom ne budu potpuno funkcionalni”.

Bonus video: