Martinović: Oprostiću specijalcima koji su me tukli, ako mi neko od njih kaže ko im je to naredio

"Lome moje auto sam zato što je imao tablice LSCG, a oni to najviše mrze, jer u toj jedinici nema nijedan policajac iz manjinskih naroda ili neko ko se osjeća Crnogorcem", tvrdi Martinović

26653 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Martinović, Foto: Savo Prelević
Martinović, Foto: Savo Prelević

Cetinjanin Milorad Martinović, koji je bio žrtva policijske torture na protestima 2015. godine, kazao je da je spreman da oprosti policijskim službenicima koji su u tome učestvovali, ako mu neko od njih kaže ko im je naredio da to učine.

On je na Fejsbuku objavio fotografiju sugrađana koji su se svojevremeno okupili u znak podške njemu i, prema riječima Martinovića, protesta protiv tadašnje vlasti.

"Razlog je bio moje učešće na protestima DF-a, 24 oktobra 2015. godine jer je policija nekoliko dana prije primijenila silu na njihov mirni protest. Napustio sam protest prije kraja i krenuo prema stanu, zaustavila me je obična policija. Nakon nekoliko minuta parkira se 5-6 crnih džipova i izlaze maskirani 'sajovci' u crnim uniformana i pod punom ratnom opremom, koji su ličili na Hitlerove zločinačke SS jedinice. Stojeći na autu sa rukama uvis, njih 30-35 skaču na mene i palicama čizmama, pošto me bacaju na zemlju, zadaju mi udarce lomeći mi noge, ruke, glavu. Lome moje auto sam zato što imao tablice LSCG, a oni to najviše mrze, jer u toj jedinici nema nijedan policajac iz manjinskih naroda ili neko ko se osjeća Crnogorcem. Ta i takva jedinica ima i svoju slavu, pričao mi je Sveštenik Džomić, koji je često bio na toj slavi, da takvih četničkih pjesama nije nikada čuo ni u Kraljevu, Valjevu ni na Ravnoj gori. Mene su onako izlomljenog ostavili na pločniku da ležim i da nije stao jedan hrabri čovjek da me prebaci u KBC, tu bih iskrvario i njihov cilj bi bio ispunjen, na zadovoljstvo njihovih nalogodavaca. Ni dan danas ne zna se ko su bili ti junaci pod maskama, jer kod njih važi zakon Koza nostre, omerta (zakon ćutnje)", napisao je Martinović.

Prema njegovim riječima, oni koji su ga napali i danas rade u policiji.

"Što se tiče obučenosti, oni su dobri snajperisti, znaju da montiraju i demontiraju eksplozivne naprave, što bi trebalo da bude korisno državi Crnoj Gori, a ne da zlouporebljavaju svoju spremnost i stručnost. Ako među njima ima bar jedan časni i odvažni da meni kaže ko je naredio, ja sam spreman da svima oprostim", zaključio je Martinović.

Bonus video: