Jovanović: Nepravda je brza i dostižna, Viši sud dodao dvije stranice naučne fantastike

Branilac Mila Božovića ističe da će izjaviti žalbu na rješenje o produženju pritvora

15235 pregleda 11 komentar(a)
Jovanović, Foto: Boris Pejović
Jovanović, Foto: Boris Pejović

Nepravda je brza i dostižna, rekao je advokat Miroje Jovanović, komentarišući odluku Višeg suda da ponovo produži pritvor njegovom branjeniku, predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću.

"Umjesto da Viši sud dosljedno sprovede nalog Apelacionog suda, on je naprosto na brzinu dodao dvije stranice ničega, odnosno dvije stranice naučne fantastike koje koje imaju veze sa Milom Božovićem taman kao i sa članovima sudskog vijeća", kazao je Jovanović.

Povezani članci

02. Jun 2023.

Božoviću produžen pritvor

On je saopštio da se rješenje koje je u postupku ponovnog odlučivanja donio Viši sud od prethodnog razlikuje samo u dvije stvari:

"Duže je za tačno dvije stranice i u istom se prepričavaju navodni razgovori neka dva kuma. Vijeće Višeg suda preko dvadeset puta navodi da se radi o komunikaciji dva kuma. Međutim, još kod sudije za istragu 14. aprila 2023. je vrlo jasno konstatovano da Milo Božović nije u komovskim odnosima niti sa jednim licem koje se pominje u postupku. To znači da se vrtimo u krugu dokazivanja da neko sa nekim nije kum, što je ponavljam već jednom vrlo jasno osporeno i čak ni tužilac u svom rješenju o zadržavanju ovo nije naveo, jer je bilo jasno da je netačno", kazao je Jovanović.

Advokat ističe da će izjaviti žalbu na rješenje Višeg suda:

"I ponoviću - Viši sud nije ispoštovao odluku Apelacionog suda, osim što je na dvije dodatne stranice probao da na brzinu opravda ovu tužilačku predizbornu komediju".

Bonus video: