Spajić: Do Kvon uhapšen zahvaljujući meni...

Lider Pokreta Evropa sad odbacuje optužbe koje je na njegov račun, u pismima, konstatovao uhapšeni "kralj kriptovaluta" optužen za falsifikovanje i prevaru

64117 pregleda 146 reakcija 93 komentar(a)
Do Kvon, Foto: Savo Prelević
Do Kvon, Foto: Savo Prelević

Milojko Spajić tvrdi da je Do Kvon uhapšen zahvaljujući njemu i svjetski poznatim članovima blockchain zajednice.

On je za Vijesti kazao da su članovi te zajednice, koje je doveo u Crnu Goru da razvijaju IT tehnologiju i projekte u Crnoj Gori, prijavili Do Kvona ministru Filipu Adžiću:

"Čim smo saznali da je u Crnoj Gori, jer je on jedan od ljudi koji su svojom prevarom bacili sjenku na cijelu kripto zajednicu. Do Kvon je prevarant koji je prevario milione ljudi, uključujući i moje prijatelje i kompaniju u kojoj sam radio, kada smo još rane 2018. investirali u ovaj projekat, zbog čega smo imali i posebnu satisfakciju da ga prijavimo čim smo saznali da se krije u Crnoj Gori, a da ga privatni avion čeka da ide u Dubai", rekao je Spajić.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Do Kvon je na više adresa crnogorskih zvaničnika poslao pismo, u kom, navodno, teško optužuje Spajića.

Do Kvon
Do Kvonfoto: Luka Zeković

Taj lider Pokreta Evropa sad rekao je da je nakon toga, skupa sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrom Adžićem posjetio te savjesne članove blokčejn zajednice, na kampu koji su organizovali u Crnoj Gori:

"A koji je okupio najpoznatije i najbolje stručnjake iz sektora IT, biotehnologije i blockchain-a".

Hon Čand Jun
Hon Čand Junfoto: Boris Pejović

Tvrdi da su o "scenariju" obaviješteni još prije par nedelja:

"Da će pokušati da povežu nas i Do Kvona, a jedina veza je da je sve nas prevario i da smo ga sa zadovoljstvom prijavili da ne pobjegne iz Crne Gore, u koju je misteriozno ušao. Upravo zbog ovakvih situacija smo i inicirali donošenje zakona da bi zaštitili potrošače od prevara, a omogućili rad poštenim članovima zajednice".

Bonus video: