Crnogorski pomorac stradao na brodu u Persijskom zalivu

Do nesreće je došlo na kontejnerskom brodu "MSC Rita"

97371 pregleda 1645 reakcija 30 komentar(a)
MSC Rita (arhiva), Foto: Shutterstock
MSC Rita (arhiva), Foto: Shutterstock

Crnogorski pomorac (48) stradao je u nesreći koja se danas poslijepodne desila na kontejnerskom brodu "MSC Rita" u vodama Persijskog zaliva.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", 325 metara dugi kontejneraš italijansko-švajcarske kompanije Mediterrannean Shipping Company bio je na putu prema Abu Dabiju kada je iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, došlo do havarije u stroju broda, manje eksplozije i požara.

Tom prilikom djelovi motora koji je eksplodirao udarili su kapa makine iz Kotora i nanijeli mu teške povrede usljed kojih je ubrzo preminuo.

"MSC Rita" je poslala Mayday poziv u pomoć i drugi trgovački brodovi koji su se zatekli u blizini, kao i plovila državnih službi Ujedinjenih Arapskih Emirata odmah su pružili asistenciju ugroženom kontejnerašu i njegovoj posadi u gašenju požara koji je zahvatio strojarnicu "MSC Rite".

nesreća MSC Rita
foto: Čitalac Vijesti

Za sada nema preciznijih informacija da li je, osim smrtno stradalog upravitelja stroja, u ovom incidentu bilo još povrijeđenih pomoraca među posadom "MSC Rite".

Bonus video: