Akcija policije širom Crne Gore: Desetine pretresli, troje uhapšeno

Pretresali kriminalce, tražili drogu, oružje i dokaze za krivična djela

26911 pregleda 90 reakcija 13 komentar(a)
Policija juče u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Policija juče u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Policijski pretresi širom Crne Gore rezultirali su hapšenjem Zlatka Mladenovića (36), Pavla Stevića (27) i Radojice Zekovića, kod kojih je pronađena droga, odnosno oružje. Vijestima je rečeno da su od Mladenovića policajci oduzeli oko 300 grama kokaina, a od Stevića oko tri kilograma marihuane.

Iz Uprave policije juče ujutro je rečeno da su njihovi službenici pretresali stanove pripadnike organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba na 48 lokacija u Nikšiću, Šavniku, Pljevljima, Budvi, Ulcinju, Baru, Kotoru, Mojkovcu, Kolašinu, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici, Beranama i Cetinju.

Nakon što su, u zoru, sa pripadnicima Protivterorističke jedinice i Posebne jedinice policije upali u stanove onih koji su u policijskim spisima evdientirani kao interesantni za službu, iz UP su kazali da je u toku akcija u kojoj tragaju za psihoaktivnim supstancama, oružjem i drugim predmetima koji bi mogli poticati iz krivičnih djela.

Prema istim informacijama, oni su u Pljevljima pretresali četiri lokacije, a i u Budvi je na meti bilo nekoliko bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika kriminalnih grupa.

Nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, premijer Dritan Abazović rekao je da je jedna od tema sjednice bila sprovođenje aktivnosti u suzbijanju organizovanog kriminala i da sudije nisu dale nalog za pretres dvije osobe.

“Kontrolisano je 48 lokacija i 42 lica. Za dva lica nije dobijen nalog za pretres, to je slučaj bez presedana. Vijeće je upoznato ko su lica i ko je sudija koji je donio odluku. Ta dva lica su malo poznatija javnosti u odnosu na ostale. Ne možemo tu ništa specijalno da uradimo. Nadam se da će sudska vijeća donijeti suprotne odluke u odnosu na ovaj presedan”, kazao je Abazović.

Bonus video: