Dojave o bombama u školama i Skupštini, nastava nakon policijskog pregleda

Otkazan je današnji eksterni ispit iz matematike za polumaturante, a bio je planiran za podne

69630 pregleda 44 reakcija 39 komentar(a)
Jutros ispred parlamenta, Foto: Luka Zeković
Jutros ispred parlamenta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.06.2023. 15:10h

Zgrada Skupštine evakuisana je zbog dojave da je u toj instituciji postavljena bomba.

To su "Vijestima" kazali iz Uprave policije, pojasnivši da je dojava stigla nešto prije 8.00 sati.

"Pripadnici Uprave policije preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u toku je provjera informacije", rekli su iz policije.

Dojave su primile i škole u više gradova.

Otkazan je današnji eksterni ispit iz matematike za polumaturante, koji je bio planiran za podne.

Iz Ministarstva prosvjete je zvanično saopšteno da je resorni ministar Miomir Vojinović razgovarao sa rukovodstvom Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje.

U svim osnovnim i srednjim školama u kojima postoje dojave o postavljenim bombama, specijalizovane policijske ekipe će, kako se navodi, obaviti pregled i nakon toga, ukoliko budu postojali uslovi, škole će nastaviti sa nesmetanim radom.

Iz ministarstva su kazali kako vjeruju da su ponovo u pitanju lažne dojave.

"Pripadnici policije će izvršiti pregled škola, a Ministarstvo prosvjete će postupiti u skladu sa preporukama Uprave policije i MUP-a", zaključuje se u saopštenju.

Dojave u Podgorici, Nikšiću, Baru, Budvi...

"Vijestima" je iz Ministarstva prosvjete ranije nezvanično rečeno da je dojavu primilo i nekoliko podgoričkih škola. Evakuisane su škole "Savo Pejanović", "Marko Miljanov"...

U nikšićkoj Srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi nastava je prekinuta tek pošto je počela, zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj nastavi. Isto se dogodilo i u osnovnim školama "Mileva Lajović Lalatović" i "Luka Simonović". Kako je "Vijestima" nezvanično rečeno iz nikšićke policije, dojave o postavljenim bombama stigle su na mejl adrese većeg broja direktora osnovnih i srednjih škola u Nikšiću, tako da je nastava prekinuta, a policija je na terenu.

Evakuisana je i Druga osnovna škola u Budvi, dok je dojava stigla i u školu "Stefan Mitrov Ljubiša".

U Baru su dojave stigle u osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“, „Meksiko“ i „Srbija“, kao i u Srednju stručnu školu.

Iz Uprave policije su na Tviteru napisali da su obaviješteni o dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama u školama u nekoliko gradova, kao i Skupštini. "U skladu sa utvrđenim procedurama, policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti", naveli su.

Bonus video: