Tivat: U salonu "Prive" pronađen kriptomat Džordža Kotrela

Kotorsko tužilaštvo nije inspektorima dalo nalog da oduzmu predmete koje su pronašli tokom pretresa

48851 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Tivat (ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (ilustracija), Foto: Siniša Luković

Pripadnici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala danas su u salonu "Prive" u Tivtu pretresom pronašli kriptomat Džordža Kotrela, rečeno je "Vijestima" iz bezbjednosnog sektora.

Prema istim informacijama, kotorsko tužilaštvo nije inspektorima dalo nalog da oduzmu predmete koje su pronašli tokom pretresa.

"Sve što je pronađeno u tom salonu dokumentovano je i fotografisano", kazao je sagovornik "Vijesti".

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, kazao je nakon jučerašnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost da se nelegalni kriptomat u Tivtu povezuje i sa Džordžom Kotrelom.

"Obaviješteni smo da postoji kriptomat u opštini Tivat koji služi za trgovinu kriptovalutama. Znamo da ne postoji zakonski osnov da bi se u Crnoj Gori sprovodila trgovina kriptovalutama i da je sve vezano za eventualnu trgovinu preko tog aparata nelegalno. Sprovešće se detaljna kontrola i nadzor nad tom platformom u Tivtu, da se utvrdi kad je instalirana, ko je koristio i sl.", rekao je on juče na pres konferenciji.

Kotrel, kog je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević označio kao jednog od finansijera Pokreta Evropa sad (PES), a ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao da se sa njim povezuje nelegalni kriptomat u Tivtu, bio je politički aktivan u Britaniji, naročito u vrijeme Bregzita.

Kotrel je bio jedan od savjetnika Najdžela Faraža, bivšeg britanskog i evropskog poslanika i jednog od najglasnijih zagovornika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a bio je zadužen za prikupljanje novca za UKIP (Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva), sve dok nije uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bonus video: