Uhapšene dvije osobe: Provalili u stan, pa napali policajce?

Šest policajaca se javilo na ukazivanje ljekarske pomoći

16987 pregleda 146 reakcija 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je Z.L. (41) i M.Š. (43), koji su, kako se sumnja, provalili u stan u Moskovskoj ulici.

Iz Uprave policije je saopšteno da su oni, pokušavajući da pobjegnu, tom prilikom napali policijske službenike i da se šest policajaca javilo na ukazivanje ljekarske pomoći.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica postupali su juče u odnosu na saznanja da je u toku provala u jedan stan u zgradi u Moskovskoj ulici. Izlaskom na lice mjesta zatekli su dvije osobe koje su pomoću podesnih sredstava nasilno otvorila vrata od stana i izvršili premetačinu.

"Zatečena lica pokušala su da pobjegnu, ali su ih policijski službenici sustigli, te su tom prilikom ova lica fizički napala policijske službenike, pružila aktivan otpor i prema njima upotrijebili sprej sa nadražujućim dejstvom. Šest službenika Uprave policije se javilo na ukazivanje ljekarske pomoći zbog dejstva spreja sa nadražujućim dejstvom", saopšteno je iz policije.

Kazali su i da su policajci prilikom hapšenja upotrijebili sredstva prinude.

Obavljen je uviđaj na licu mjesta i izuzeti su predmeti koji su, kako se sumnja, korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela.

M.Š. se tereti za krivično djelo teška krađa i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se Z.L. sumnjiči za krivično djelo teška krađa.

Bonus video: