Tokom vikenda uhapšena 52 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, Beranac vozio sa 2,66 promila

"Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevim evidentirala 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam osoba zadobila teške tjelesne povrede, dok je 30 osoba zadobilo lake tjelesne povrede", rečeno je iz UP

4284 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je, tokom vikenda, uhapsila 52 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Od toga je, kako se navodi, njih 19 iz Podgorice.

"Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevim evidentirala 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam osoba zadobila teške tjelesne povrede, dok je 30 osoba zadobilo lake tjelesne povrede", rečeno je iz UP.

Saobraćajna policija je, kako su kazali, podnijela 155 prekršajnih prijava, izdala 1.128 prekršajnih naloga, te oduzela 19 pari registarskih oznaka, a sto toliko vozila je, kako navode iz UP, isključila iz saobraćaja.

"Policija je u Mojkovcu lišila slobode I.T. (27) iz Berana, koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,66 g/kg. Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od četiri mjeseca", dodali su.

Iz UP su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu njihovoj bezbjednosti.

Bonus video: