Podnijete krivične i prekršajne prijave protiv četiri osobe zbog zloupotrebe narkotika na Festivalu kulture Zabjelo

Pripadnici policije su, kako se navodi, 10. juna, takođe na koncertu kontrolisali M.B. (25) i Z.Ć. (26), za koje kažu da su konzumirale džoint

10524 pregleda 5 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Uprava policije
Uprava policije, Foto: Uprava policije

Podnešene su krivične prijave protiv F.V. (26), M.B. (25), I.G. (24) i D.M. (44) zbog sumnje da su zloupotrijebili narkotike tokom dva muzička koncerta Festivala Zabjelo.

Kako javljaju iz Uprave policije (UP), izvršena je kontrola tokom održavanja Festivala Zabjelo, nakon čega će dvije osobe odgovarati krivično a dvije prekršajno.

"Naime, policija je prilikom održavanja koncerta 9. juna, kontrolisala F.V. (26) i kod njega pronašla i oduzela tzv. džoint. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", rekli su iz UP.

Pripadnici policije su, kako se navodi, 10. juna, takođe na koncertu kontrolisali M.B. (25) i Z.Ć. (26), za koje kažu da su konzumirale džoint.

"Preduzetim mjerama i radnjama policije je protiv M.B. podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", piše u saopštenju UP.

Iste večeri su, kako kažu, kontrolisani I.G. (24), I.M. (22) i B.Č. (22), kojom prilikom je kod M.I. pronađen džoint.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je I.G. omogućio licu I.M. uživanje opojne droge, te je protiv I.G. podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga", navodi se u saopštenju UP.

Dodaje se da je prekršajna prijava podnijeta protiv D.M. (44), zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod njega je policija pronašla džoint.

Bonus video: