Amar Kadić zbog pokušaja ubistva Bojana Konatara osuđen na tri godine zatvora

Zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju Kadić je osuđen na 2 godine i 9 mjeseci a za nedozvoljeno držanje oružja na 4 mjeseca zatvora

10116 pregleda 2 komentar(a)
Kadić, Foto: Jadranka Ćetković
Kadić, Foto: Jadranka Ćetković

Amar Kadić iz Bijelog Polja osuđen je danas na tri godine zatvora, zbog pokušaja ubistva sugrađanina Bojana Konatara, u julu 2020. godine.

Kadić je, kako se navodi u odluci, kriv što je ispred porodične kuće na Zaimovića livadi, pucao u Konatara 28. jula oko 18.30 časova, i ranio ga sa dva projektila iz pištolja.

Zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju Kadić je osuđen na 2 godine i 9 mjeseci a za nedozvoljeno držanje oružja na 4 mjeseca zatvora.

Optuženi je ranijom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud za krivično djelo - ubistvo u pokušaju, osuđen na tri, a za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava na pola godine zatvora, odnosno na jedinstvenu kaznu u trajanju od 40 mjeseci zatvora.

Kadiću, koji je tvrdio da je u to vrijeme bio na roštilju povodom rođendana sina, alibi su tokom postupka pružila braća Sead i Faik Brzać.

Zbog podmetanja bombe u dvorište kuće Konatara iz jula 2017. godine, Kadić je u bjelopoljskom Osnovnom sudu osuđen na deset mjeseci zatvora.

Bonus video: