Mijatoviću zadržavanje do 72 sata, osumnjičen da je sa Milom Božovićem švercovao 100 kg kokaina

Njemu je Specijalno policijsko odjeljenje lisice na ruke stavilo po nalogu Specijalnog državnog tužilastva

110826 pregleda 58 reakcija 57 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.06.2023. 21:47h

Budvanin Ivan Mijatović uhapšen je zbog sumnje da je sa uhapšenim predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem švercovao 100 kilograma kokaina.

Na saslušanju u Specijalno državno tužilaštvo, Mijatović je, u prisustvu izabranih branilaca, iznio odbranu a nije odgovarao na pitanja državnog tužioca.

"Nakon saslušanja, određeno mu je zadržavanje 72 časa od časa lišenja slobode, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo. Pojedini dokazi za osnovanost sumnje da je osumnjičeni učinio krivično djelo su prikupljeni u saradnji Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona - EUROPOL, koja će se nastaviti", saopštio je specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Mijatoviću je Specijalno policijsko odjeljenje lisice na ruke stavilo po nalogu Specijalnog državnog tužilastva.

"Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišilo slobode I.M. iz Budve, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i to 100 kg opojne droge kokain, u saušesništvu sa okrivljenim M.B, predsjednikom opštine Budva", saopštio je ranije Radonjić.

"Vijestima" je potvrđeno u Upravi policije da je Mijatović uhapšen u Porto Montenegru.

Mijatović je prije sedam godina pokušao kolima da ubije sugrađanina V. M., a bio je hapšen i u akciji "Čistač" zbog šverca kokaina.

Povezani članci

21. Maj 2015.

Mićevića pokušali da ubiju automobilom

Bonus video: