Smaković: Nisam zapalio lokal prijateljima, priznao sam pod pritiskom policajca

Smaković tvrdi da je "potresen" odveden na poligraf, gdje su mu postavljana "uznemirujuća pitanja"

19467 pregleda 2 komentar(a)
Centar bezbjednosti Podgorica, Foto: Boris Pejović
Centar bezbjednosti Podgorica, Foto: Boris Pejović

Podgoričanim Erol Smaković tvrdi da nije podmetnuo požar u lokalu svojih prijatelja, zašto ga je policija osumnjičila.

On je, preko svog pravnog zastupnika, advokata Damira Lekića, Vijestima dostavio reagovanje na policijsko saopštenje objavljeno 6. juna.

"Osumnjičen sam za podmetanje požara na ugostiteljski objekat i to ni manje ni više nego svojim prijateljima. Uhapšen sam kao najveći kriminalac i odveden u prostorije Centra bezbjednosti ne znajući o čemu je riječ", piše u reagovanju.

Smaković tvrdi da je "potresen" odveden na poligraf, gdje su mu postavljana "uznemirujuća pitanja".

Ističe da se većina službenika policije ponašala profesionalno, ali da ga je jedan "verbalno zlostavljao": "Namećući mi djelo koje nisam počinio. Isti je gotovo sam, a većinu vremena bez moje saradnje, pisao izjavu, koju sam na kraju potpisao i prihvatio optužbe iz straha, jer mi je prijetio pritvorom".

U reagovanju Smakića piše da su mu rekli da samo ako prizna krivicu može da se brani sa slobode.

Napisao je i da je izjavu potpisao zbog nepokretnog oca, o kom nema ko da se brine.

"Kritične noći, u vrijeme događaja, bio sam u stanu sa drugarom i drugaricom, nedaleko od pomenutog objekta, a nadležni organi nisu se ni potrudili da izvade video nadzor ulaza br. 159 u kojem sam se nalazio, gdje se jasno može vidjeti kada sam ušao i izašao", piše u reagovanju.

Smaković tvrdi i da je uvidom u snimak na kom se vidi počinilac jasno da se ne radi o njemu.

"I da je počinilac djela tokom radnje zapalio svoje ruke. Pokazajući svoje ruke na kojima nema tragova opekotina, isti službenik se zbunio, jer pretpostavljam da je imao druga očekivanja".

"Tokom pretresa stana nije pronađen nijedan predmet koji bi me povezao sa ovim djelom. Ukaljano je moje ime, čast i obraz moje familije... Svako ko me poznaje zna da nisam sposoban za ovako nešto. Pravda će izaci na svoje, a ja svoje ime teško mogu povratiti jer sam doživio veliku bruku i sramotu", piše u reagovanju na policijsko saopštenje, u kom su objavljeni samo inicijali osumnjičenog.

Bonus video: