Sjednica Tužilačkog savjeta o smjeni Medenice zatvorena za javnost

Deset članova Savjeta glasalo da se isključi javnost, protiv bio samo Stevo Muk

11443 pregleda 4 komentar(a)
Medenica, Foto: Boris Pejović
Medenica, Foto: Boris Pejović

Današnja sjednica Tužilačkog savjeta (TS) na kojoj se razmatra predlog za razrješenje više državne tužiteljke Lepe Medenice zatvorena je za javnost.

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović u uvodnom dijelu sjednice predložila je da se glasa o isključivanju javnosti.

Član TS Stevo Muk reagovao je i tražio pojašnjenje po kojim odredbama Zakona o državnom tužilaštvu i Poslovniku o radu TS ima se isključuje javnost.

Nakon pojašnjenja, on je kratko rekao: "Dobro, ja ću biti protiv isključenja javnosti", kazao je Muk.

Tokom glasanja 10 članova TS je bilo da se isključi javnost, a samo Muk je bio protiv takve odluke.

Povezani članci

15. Jun 2023.

Savjet će danas o smjeni Medenice

Predlog za razrješenje Medenice Tužilačkom savjetu uputio je ministar pravde Marko Kovač, zbog sumnje da je vršila neprimjeren uticaj na tadašnje kolegu iz Osnovnog drzavnog tužilaštva u Podgorici - Vukasa Radonjića, u slučaju istrage otvaranja granice za beogradske kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Zamjenica disciplinske tužiteljke Tanja Nišavić, u optužnom predlogu navodi da je Medenica pozvala Radonjića nakon ponoći i, suprotno zakonu, “na grub i neprimjeren način”, tražila da oslobodi uhapšene policajce Sašu Đurovića i Aleksandra Boškovića.

Ti policaci prethodno su uhapšeni zbog sumnje da su ukinili zabranu kojom je do tada onemogućeno da Belivuk i Miljković legalno uđu u državu, kao bezbjednosno interesantne osobe.

Bonus video: